Artikel: EntertainmentTips / 19 - 25 juli

Geschreven door Radical op 18 juli 2010 om 15:00 uur

Na wederom een weekje van afwezigheid vanwege het gebrek aan voer zijn we nu weer terug met een EntertainmentTips op Eigenwereld.nl. Omdat vorige week geen massale ban gold op het uitbrengen van media staan er zowel dingen van afgelopen week in als dingen van de aankomende week. Ondanks dat het dus al ‘old stuff’ aan het worden is, betekent dat niet dat het meteen ‘trash’ is. Voor wie dus wat gemist heeft en voor de mensen die niks willen missen hieronder weer vijf tips van onze kant.

1: Nederland - Spanje (11 juli)
Ja, we hebben de finale verloren, staan nu bekend als tuig op het voetbalveld, hebben negen kaarten verzameld bij scheidsrechter Webb en de spelers kwamen afgelopen dinsdag in Amsterdam aan alsof ze voor de tiende keer de World Cup in handen hadden en dat het jubileumaantal een extra feest wenste. Oké, tweede worden is geen schande, maar het had gewoon zo mooi geweest als we gewoon eerste waren geworden. Daarom om het af te leren een compilatievideo van het afgelopen WK in Zuid-Afrika.2: Need for Speed World (23 juli)
Electronic Arts is al sinds jaar en dag bezig met het maken van Need for Speed-games en daar gaan ze uiteraard rustig mee door. De reguliere Need for Speed wordt tegenwoordig gemaakt door Criterion Games, bekend van de Burnout-serie, en doet dat in de vorm van een Hot Pursuit waarmee ze terug willen gaan naar de roots. Met Need for Speed World wil EA echter een andere weg inslaan. De bèta is inmiddels afgelopen en dat woord suggereert dus naar een multiplayer en dat is ook precies wat Need for Speed World is. Deze MMO racer heeft het concept van Test Drive Unlimited genomen en dat betekent scheuren in een wereld vol anderen. Dit racen gaat dan à la Need for Speed Underground gebeuren in een open wereld en waar tunen geen verboden drug is voor je voertuig.3: Knight and Day (15 juli)
Zoals gezegd zo nu en dan ook even wat over het verleden en naast de finale is dat ook de première van Knight and Day geworden. Afgelopen donderdag verscheen de film namelijk in de Nederlandse bioscopen en de recensies zijn tot nu toe positief over de film. Daarnaast is de cast ook niet iets om je als regisseur voor te schamen dus ook op dat punt heeft de film zijn voordeeltje mee. Met Tom Cruise en Cameron Diaz als de twee grote spelers en naast de nodige liefhebberij zit de film ook vol met de nodige actie wanneer de twee elkaar ontmoeten via een blind date wat uiteindelijk uitmondt in een reis over de wereld om een ogenschijnlijk simpele batterij te beschermen.4: The Karate Kid (22 juli)
Om niet teveel naar het verleden te blijven kijken en onze koppies vooruit te laten steken behandelen we nu twee aankomende releases van bioscoopfilms. De één vanwege nostalgie en stijl en de andere omdat die gewoonweg bruut is om te gaan kijken. Te beginnen bij de nostalgie en stijl in de vorm van The Karate Kid anno 2010. In 1984 kwam het idee om de film te maken en destijds maakte dat Ralph Macchio wereldberoemd en ontving de film diverse nominaties en prijzen op hoog niveau. In de remake moeten we het echter doen met Jackie ‘de meester van het faken’ Chan maar de man achter het verhaal in het origineel, genaamd Robert Mark Karmen, is ook betrokken bij dit deel, alleen is er voor de rest weinig heel gebleven en wordt er al gesproken over een matige remake.5: Inception (22 juli)
Tot slot op naar de brute film van het stel in de vorm van Inception. Nu al wordt de film overladen met positieve reacties en dat het een 9,6 uit 10 haalt op IMDB na ruim 2.500 stemmen is ook niet iets om te negeren. Vanwege het ongekende verhaal en de special effects gooit de film nu al hoge ogen bij iedereen. In de film speelt Leonardo DiCaprio namelijk een meesterdief in de letterlijkste zin van het woord. Het enige punt is dat hij zijn oude leven terug kan krijgen en in plaats van de beste ideeën van de wereld te stelen moet hij een wereldidee in iemand anders zijn hoofd krijgen, wat de titel Inception verklaard. Het probleem is dat hij en zijn team bij elke stap gedwarsboomd worden en dat zorgt voor grootse taferelen op het witte doek.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten

Geen resultaten gevonden. Dit bericht is niet gekoppeld en wordt beschouwd als een algemeen bericht.

Laatste nieuws

Naar het archief