overclocken

Bespreek hier alles omtrent hardware en software.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

overclocken

Bericht door killertom » di 16 aug 2011, 14:03

Yooh gasten!

Heb me gister even ingelezen over overclocken en gister ook al geprobeerd dit is goed gegaan zit nu op 3.2 ghz stock is die 2,66 gister heb ik 1 uurtje prime gedraaid daarna reageerde prime niet meer, maar zag geen foutmeldingen staan ook nog even met CPU burn in half uurtje getest ook zonder problemen. Na uurtje stress testen was de CPU volgens speedfan:
Core1:54
Core2:52
Core3:50
Core4:49

Graag wil ik jullie advies of het slim is om nog verder te gaan vcore staat nu op 1.21 en FSB op 400 Multiplier is 8.
Of is het slimmer om nu naar mn geheugen te kijken ivm een bottle neck of naar de videokaart? Geheugen staat 1:1

Graag jullie advies ik vind over het algemeen de temperatuur erg netjes vooralsnog.
Oja de specs:
- Intel core 2 quad Q9400 stock @2,66 nu 3.2
- Antec 902
- Corsair Twin2X 4GB DDR2-800 CL5 kit
- MSI P43 NEO-f
- ATI club 3D 4870 HD OC edition 1GB
- Cooler Master Real Power M620
- CPU cooler Asus triton 81

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » di 16 aug 2011, 14:17

Dit is een leuke overklok, al hoewel ik wel denk dat je de 3.6Ghz nog wel kunt halen door de Vcore van je CPU te verhogen, die van je MEM te verhogen en de FSB met kleine stapjes richting de 450.

Probeer eerst eens 425, met een Vcore van 1.4 en MEM voltage van 1.9
Follow me at www.globehouse.eu

Gebruikersavatar
Syriana
Berichten: 161
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 19:32

Re: overclocken

Bericht door Syriana » di 16 aug 2011, 22:43

Je kunt beter CoreTemp nemen om de temperatuur af te lezen. Maar je zou inderdaad wel 3,6 Ghz moeten kunnen halen. Ik zou eerder een CPU voltage van 1,35 V proberen, en het voltage van je memory op 1.8 V (de juiste voltage volgens de fabrikant) laten.
Wat is een bos zonder bomen als je door de bomen het bos niet meer kan zien ?

Specs

Gebruikersavatar
Freezown
Berichten: 851
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 21:18

Re: overclocken

Bericht door Freezown » wo 17 aug 2011, 20:31

Kan je ook uitleggen waarom dat beter is dan Paul's manier? Je lijkt het met zekerheid te zeggen maar killertom weet nu niet wat beter is.
Man this is such a drag

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » do 18 aug 2011, 11:42

Op zich is er niets mis met beide manieren. Alleen ze werken verschillend.

Zo kies ik ervoor om tijdens het overklokken, de Vcore te verhogen bij een waarde waarvan ik weet dat ie stabiel is. In dit geval 1.4V voor de CPU. en 1.9V voor de MEM. Mocht dat stabiel zijn, ook na het testen. Duik dan de BIOS in en zet de voltages weer 1 stapje terug. Tot dat ie niet meer stabiel is.

Syriana werkt volgens mij andersom.
Overklokken, en verhoog de voltages maar een beetje. Is het instabiel, verhoog hem tot dat ie stabiel is.
Follow me at www.globehouse.eu

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » vr 19 aug 2011, 12:42

EN opzich maakt het niks uit voor de processor qua schade dat hij instabiel loopt(behalve dat je soms een BSOD krijgt)?

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » vr 19 aug 2011, 13:53

Als ie onstabiel is, krijg je fouten ja. Een BSOD is dan mogelijk.

Maar fysiek een CPU kapot maken kan alleen maar als je echt te veel volt door je CPU laat lopen.
Follow me at www.globehouse.eu

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » vr 19 aug 2011, 19:38

Ok thnx!
Ik ga er nu even beetje mee spelen, Prime lijkt me een goeie test methode is half uurtje testen genoeg?

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » vr 19 aug 2011, 19:52

Ik heb beide instelling geprobeerd, maar na save&exit probeert de pc optestarten maar lukt niet alle fans beging hard te blazen(normaal bij opstarten) maar normaal gaan ze na een tijdje uit nu blijft het valt die uit en gaat nog x proberen op te starten. Nu druk ik zelf de pc uit en weer aan en zegt die na bios geladen te hebben dat de overclock is gefailed. waar zou dit aan kunnen liggen :?:

Zou het kunnen komen doordat mn werkgeheugen een bottleneck vormt ofzo?

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » za 20 aug 2011, 05:59

Heb je de voltages ook verhoogt van je MEM?
Follow me at www.globehouse.eu

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » za 20 aug 2011, 12:31

Ik kon niet precies naar 1.9 was 1.875 of is het slimmer om erboven te zitten?

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » za 20 aug 2011, 16:26

Wat zijn de voltages van je Northbridge?
Follow me at www.globehouse.eu

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » zo 21 aug 2011, 20:51

Dit zijn mn instellingen nu, ik zie nergens northbridge of staan die ergens anders nog?
Spoiler: show
Afbeelding

Gebruikersavatar
killertom
Berichten: 90
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 22:37

Re: overclocken

Bericht door killertom » wo 24 aug 2011, 10:10

Even gegoogled(had ik natuurlijk eerder kunnen doen)
Maar het is dus de MCH voltage wat is een goeie voltage denken jullie?

Gebruikersavatar
TZC-T1-FX
Berichten: 225
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 22:01

Re: overclocken

Bericht door TZC-T1-FX » do 25 aug 2011, 20:28

zet hem op eerst op 1.4V
Follow me at www.globehouse.eu

Plaats reactie