Turner Classic Movies Februari 2012 Highlights

RDJ134 16 januari 2012 om 18:02 uur

Turner Classic Movies die bij de meeste TV providers achter de decoder zit heeft voor februari een aantal hele coole films klaar staan. Daarbij zitten twee van mijn favoriete klassiekers, namelijk The Postman always rings Twice (1981) en Deliverance uit 1972. Als je een filmliefhebber bent zal je deze vast en zeker al gezien hebbben, zo niet zijn deze een dikke aanrader.


  • Zat 4 FEB 21:00 COOL HAND LUKE (1967)
  • Zat 11 FEB 21:00 DELIVERANCE (1972)
  • Zat 18 FEB 21:00 THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE (1981)
  • Zat 25 FE B 21:00 DANGEROUS LIAISONS (1988)




  • COOL HAND LUKE
    Zaterdag 4 februari 21:00 uur


    Regisseur: Stuart Rosenberg

    Cast: Paul Newman, George Kennedy en Strother Martin

    Luke Jackson is een coole gevangene zonder angst van een 'Southern Chain' bende, die weigert zich neer te leggen bij een leven in de plaatselijke gevangenis. Hij bevindt zich in een vicieuze cirkel van ontsnappen uit de gevangenis en weer opgepakt worden. Hoewel de andere gevangenen Luke bewonderen om zijn originaliteit, denkt het gevangenispersoneel heel anders over hem en doen zij er alles aan om hem te breken..

    THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE
    Zaterdag 18 februari 21:00 uur


    Regisseur: Bob Rafelson

    Cast: Jack Nicholson, Jessica Lange en John Colicos

    Deze thriller uit 1981 gaat over Cora, de sensuele vrouw van de eigenaar van een lunchroom, die een heimelijke en gepassioneerde liefdesrelatie begint met klaploper Frank Chambers. De zaken krijgen een nare wending als het tweetal samenspant om haar Griekse man te vermoorden. De film is gebaseerd op een boek van James M. Cain.

    DANGEROUS LIASIONS
    Zaterdag 25 februari 21:00 uur


    Regisseur: Stephen Frears

    Cast: Glenn Close, John Malkovich en Michelle Pfeiffer

    Deze romantische dramafilm in Rococo Frankrijk draait om een stel rijke en verveelde aristocraten die risicovolle spelletjes van passie en bedrog spelen. Marquise de Merteuil heeft een gunst nodig van haar ex-geliefde, Vicomte de Valmont. Om haar ex-geliefde Gercourt te vernederen wil Marquise dat Valmont de aanstaande vrouw van Gercourt verleidt, vlak voor hun bruiloft. Zie hoe dit spel van sexuele verleiding, verachting en liefde zich ontvouwt.

    Reageer