Bioshock Infinite krijgt 1999 mode

RDJ134 19 januari 2012 om 17:27 uur

Het is nog altijd niet bekend wanneer Bioshock Infinite in de winkels ligt, maar wel is vandaag naar buiten gekomen dat de game een 1999 mode gaat krijgen. Om een lang verhaal kort te houden: als je deze mode gebruikt zal de game fookin' moeilijk worden zoals de games uit 1999 en krijg je als je dood gaat een Game Over melding. Cool he??




2K Games kondigt vandaag aan dat BioShock Infinite van Irrational Games met een nieuwe speelfunctie komt- de 1999 Mode, ontwikkeld om de spelers op verschillende manieren uit te dagen. Manieren die allemaal betrokkenheid en een ontwikkeling in vaardigheid eisen.

1999 Mode is een manier van spelen, ontwikkeld voor gamers die verlangen naar de tijd waarin games meer van de speler eiste. Het bevat tweaks en functies die BioShock fans niet ervaren in een standaard speelsessie van BioShock Infinite, ongeacht de moeilijkheidsgraad.

''We willen onze oudste en meest trouwe fans een mogelijkheid bieden om terug te gaan naar hun roots,'' zegt Ken Levine, Creative Director van Irrational Games. ''In de 1999 Mode worden de spelers continue geconfronteerd met de permanente gevolgen van hun beslissingen in de game. In BioShock Infinite zullen de spelers met de resultaten van hun acties moeten omgaan. Daarnaast vereist de 1999 Mode dat de spelers specialisaties kiezen, en zich hierop richten.''

''Ik ben een old-school gamer. We willen er zeker van zijn dat we rekening houden met de speelstijl van gamers zoals ik. We stelden de gamers heel direct via onze website een reeks vragen over hoe ze onze games graag spelen. 94,6 procent van de respondenten gaf aan dat de vernieuwde keuzes hun BioShock spelerservaring heeft vergroot. Echter, 56,8 procent gaf aan dat de vereiste om permanente keuzes over hun personage te maken de game nog beter zou hebben gemaakt.''

Naast het nemen van deze blijvende beslissingen, zal de 1999 Mode ook een veeleisend wapen, power en health management bevatten. De 1999 Mode neemt ook een strenger standpunt in wat betreft speler respawns. Het stuurt de speler direct naar het 'Game Over' scherm als hij of zij de middelen niet heeft om te respawnen. Het is niet voor softies.


Reageer