Al twee miljoen mods uit de Skyrim Workshop gedownload

RDJ134 14 februari 2012 om 18:19 uur

Hoewel de Skyrim Workshop (PC) pas sinds drie dagen in business is, zijn er al mee dan twee miljoen mods gedownload. Daar mee is goed te zien hoe populair deze titel wel niet is bij velen gamers wereldwijd. De Workshop die je via Steam kan vinden heeft nu al 2.500 mods voor je klaar staan, dus genoeg om deze titel een lange houdbaarheid te geven.


ZeniMax® Media Inc. maakte vandaag bekend dat de Creation Kitâ„¢, een gratis tool waarmee PC spelers eigen content kunnen creëren voor Bethesda's The Elder Scrolls V: Skyrim, erg enthousiast onthaald is door PC gamers die eigen content zijn gaan uploaden, downloaden en installeren via de Skyrim Workshop op Steam. 3 dagen na de release van de Creation Kit zijn er al meer dan 2 miljoen mods via de Skyrim Workshop gedownload. Meer dan 2.500 mods zijn in omloop gebracht door de game community, en allen waren ze gratis beschikbaar.

De wereldwijde inkomsten voortgebracht door Skyrim plaatsen spel tussen de meest succesvolle titels van de game-industrie, en de vraag naar het spel lijkt voorlopig niet af te nemen. Naargelang de inkomsten was Skyrim het op één na best verkopende spel van 2011, en door de constante aangroei van digitale downloads en verscheepte exemplaren blijft ook de verkoop in 2012 erg sterk. Binnen de eerste maand volgend op de release van het spel in november, zijn er volgens Bethesda Softworks® al meer dan 10 miljoen exemplaren van Skyrim voor alle platformen wereldwijd verscheept, goed voor ongeveer 650 miljoen dollar aan opbrengsten via winkelverkoop, en deze cijfers zijn sindsdien blijven toenemen.

Reageer