PlayStation Vita alweer 1.2 miljoen keer verkocht

RDJ134 28 februari 2012 om 17:10 uur

Deze week is Eigenwereld.nl het toneel van bijna dagelijkse PlayStation Vita game reviews, want deze handheld kwam met een shitload aan hele toffe launch titels. Maar Sony was vandaag zo aardig om het onderstaande PR bericht naar buiten te brengen met de eerste verkoopcijfers van dit prachtige stukje hardware.


Van de PlayStation ® Vita (PS Vita) zijn 1.2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht, zo kondigde Sony Computer Entertainment Inc. vandaag aan. De PS Vita behaalde zijn eerste grote momentum bij de release op 17 december 2011 in Japan, gevolgd door Hong Kong, Taiwan en Zuid-Korea. Nu de PS Vita ook gelanceerd is in Noord- en Latijns-Amerika, Europa, de PAL-gebieden en Singapore op 22 februari 2012 zijn er meer dan 1,2 miljoen eenheden wereldwijd verkocht. Ook zijn er inmiddels meer dan 2 miljoen exemplaren software verkocht via zowel retail als bij het PlayStation Netwerk.

"De PS Vita is ontworpen om ultiem draagbaar entertainment te leveren. We zijn ontzettend blij om deze reactie te zien van consumenten en het tempo waarmee de PS Vita wordt verkocht", aldus Andrew House, President en Group CEO, Sony Computer Entertainment Inc. "Er is duidelijk vraag naar een mobiel apparaat dat in staat is om een revolutionaire combinatie van rijke gameplay en sociale connectiviteit te bieden. We werken nauw samen met 3rd party ontwikkelaars en uitgevers om ervoor te zorgen dat de beste games en franchises mogelijk beschikbaar zijn op PS Vita. Onze software line-up voor de rest van 2012 heeft voor iedereen over de hele wereld wat wils te bieden."

PS Vita
PS Vita introduceert nieuwe en meeslepende gameplay ervaringen die nog nooit op een andere handheld gaming console zijn aangeboden. Uitgerust met twee analoge sticks, een haarscherp 5-inch high-definition OLED-multi-touch scherm, krachtige quad core processor, het six-axis motion sensing systeem, ingebouwde microfoon en een camera aan de voor- en achterzijde is de PS Vita het ultieme portable entertainment systeem.

In aanvulling op deze ultieme game-ervaring biedt de PS Vita, door middel van zowel de Wi-Fi en 3G-netwerk connectiviteit en toepassingen, oneindig veel mogelijkheden op het gebied van gaming, delen en sociale connectiviteit met vrienden.

Op dit moment zijn meer dan 25 games beschikbaar in Noord- en Latijns Amerika, Europa en de PAL-gebieden en Japan*, waaronder EA SPORTS FIFA Football, Ultimate Marvel vs Capcom ® 3 van Capcom, UNCHARTED ™: Golden Abyss, WipEout ® 2048 en Escape Plan van SCE Worldwide Studios. Met nog eens meer dan 70 titels in ontwikkeling staat niets wereldwijd succes voor de PS Vita in de weg.

Reageer