Amsterdam Heavy nu in de winkel op Blu-Ray en DVD

RDJ134 20 maart 2012 om 00:46 uur

Voor de mensen met een beetje wan en cult smaak ligt vanaf vandaag de Amerikaanse film Amsterdam Heavy (2011) in de winkels op DVD en Blu-Ray. In de hoofdrollen kan je Michael Madsen zien die vorige week nog is opgepakt omdat hij zijn zoon te lijf ging, en diverse bekende Nederlandse acteurs en actrices. Waar onder Fajah Lourens, Jeroen Post en diverse K1 vechters: Sem Schilt, Gokhan Saki, Alistair Overeem, Marloes Coenen. Maar goed hier onder kan je de trailer en alle informatie vinden.






REVENGE MEANS NEVER HAVING TO SAY SORRY...
Met opnames in Noord Holland en Bangkok (Thailand) en met een Nederlands / Engelse cast en crew zou de Engelstalige actiefilm AMSTERDAM HEAVY van Michael Wright (scenario en regie) wel eens uit kunnen groeien tot een ware cultfilm. Heftig, platvloers, grof... Een film voor de ware fijnproevers. Een potentiële cult klassieker.

Een productie van Maurice Engelen, Jason Rogan, Doug Marchke in coproductie met Boris Nicolai en Rick Huyvenaar en met Frederico Lapenda, Bas Boon, Michael Florie en Rik Sinkeldam als uitvoerend producenten. Camera: Arie van Dam. Muziek: Adriaan Baussens & Ioannis Sioutis

Synopsis
CIA Agent Martin Keele (Michael Madsen - Reservoir Dogs, Kill Bill) zet de zaak op scherp als de mysterieuze keiharde crimineel JD (Rik Sinkeldam), terugkeert naar zijn geboortestad Amsterdam. Aangekomen met niets meer dan zijn blote vuisten en een brandend verlangen naar wraak gaat JD op rooftocht door de Nederlandse hoofdstad om diegenen te vinden die hem hebben verraden. Op de wallen ontmoet hij de exotische danseres Monique (Alison Carroll - Doghouse, The Kid), maar al snel komt hij erachter dat niets is wat het lijkt. Als hij alle brokstukken van zijn geheugen bij elkaar veegt, explodeert zijn wereld in een serie snoeiharde gevechten in de achterbuurten en op de grachten van Amsterdam met als speciale tegenstanders in cameorollen enkele K1 en Mixed Martial Arts vechters van wereldklasse zoals Alistair Overeem, Sem Schilt, Marloes Coenen en Gokhan Saki.

CAST
JD - Rik Sinkeldam
Monique - Alison Carroll
Agent Keele - Michael Madsen
Gunter - Jeroen Post
Agent Brandt - Fajah Lourens
Zoe - Dorien Rose Duinker
Agent van Beek - Vincent van Ommen

Sem Schilt
Viervoudig winnaar van de K1 World GP en de eerste en enige vechter in de K1 geschiedenis die de wereldkampioenschappen drie keer op rij won.

Alistair Overeem
Was de K-1 World Grand Prix Winnaar in 2010 en tevens de Strikeforce Heavyweight Champion met de bijnaam "Demolition Man".

Gokhan Saki
Tweevoudig Nederlands en Europees Muay Thai Champion, finalist van het K-1 World GP 2006 Amsterdam tournament en K-1 World GP 2008 Hawaii Champion.

Marloes Coenen
De Strikeforce Women's Welterweight Champion van 2010.


EXTRA'S
Making Of
Interview Alistair Overeem
Interview Marloes Coenen
Interview Sem Schilt
Interview Rik Sinkeldam
Videoclip Ray & Anita "Nothing 2 Lose"

Technische gegevens DVD
Speelduur: ± 90 minuten - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands -
Beeldformaat: 16:9 - Regio Code: 2 (PAL) - Audio: Dolby Digital 5.1 Surround
Kijkwijzer: 16, angst, geweld, seks, grof taalgebruik, drugs - Verpakking: 1 DVD Amaray + slipcase Consumentenadviesprijs: € 14,95

Technische gegevens Blu-ray
Speelduur: ± 90 minuten - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands -
Beeldformaat: 1080P 16:9 - Regio Code: 2 (PAL) - Audio: Dolby Digital 5.1 + DTS HD - Kijkwijzer: 16, angst, geweld, seks, grof taalgebruik, drugs - Verpakking: 1 Blu-ray Amaray Consumentenadviesprijs: € 14,95

Reageer