Microsoft kondigt "Arcade NEXT" voor Xbox LIVE Arcade aan *update 23:55*

RDJ134 22 maart 2012 om 20:30 uur

Zelden krijg ik een bericht in me inbox die het me onmogelijk maakt om iets te beschrijven, zo ook de aankondiging van de Arcade Next actie Microsoft op 18 april start en die eindigt op 19 mei. In die tijd komen er een aantal hele coole games aan, en welke dat zijn kan je hier onder lezen. Want dit is inderdaad een schaamteloze knip en plak actie van me.

Update: trailer toegevoeg






Arcade NEXT" van Microsoft Studios en Xbox LIVE zal deze lente een reeks Xbox LIVE Arcade games naar je woonkamer brengen. Van 18 april tot en met 9 mei komt er elke woensdag een nieuwe downloadbare titel uit op Xbox LIVE Arcade van Microsoft Studios. Ook zullen vanaf april alle nieuwe Xbox LIVE Arcade games tot 400 Gamerscore bevatten, met tot 30 unlockbare Achievements.

Dit zijn de games die tijdens "Arcade NEXT" zullen uitkomen:

TRIALS EVOLUTION (Uitgever: Microsoft Studios; Ontwikkelaar: Ubisoft/RedLynx)
18 April | 1200 Microsoft Points | PEGI 12


"Trials Evolution" is op elk front de volgende dimensie van de hit "Trials HD". Ontsnap uit de garage naar de buitenwereld, waar je dag en nacht en spectaculaire omgevingen beleeft. Multiplayer komt in je woonkamer tot leven via Xbox LIVE. Bouw je eigen tracks door middel van de in-game editor of download de tracks van een andere speler vanuit het nieuwe Track Central. Pas je motor en bestuurder aan met unieke onderdelen en kleding, beleef innovatieve game vaardigheden, versla de scores van je vrienden en nog veel meer.

BLOODFORGE (Uitgever: Microsoft Studios; Ontwikkelaar: Climax)
25 April | 1200 Microsoft Points | PEGI 18


Met een bruut gevechtssysteem, art style, en een aansprekend verhaal, geeft "Bloodforge" je de macht om groepen demonische soldaten, misvormde aanbidders, en de goden zelf te slachten door gebruik te maken van Rage Kills, Rune aanvallen en Weapon Combos. Help Crom's lot - en het lot van de rest van de wereld - in dit duistere verhaal over wraak, bedrog, en lotsbestemmingen.

FABLE HEROES (Uitgever: Microsoft Studios; Ontwikkelaar: Lionhead Studios)
2 Mei | 800 Microsoft Points |


"Fable Heroes" is een hack-and-slash avontuur vol actie, gebouwd voor Xbox LIVE Arcade. De game geeft een verse draai aan de "Fable" franchise met een unieke art style en gameplay die de competitie naar een volgend niveau tilt. Met maximaal vier spelers werk je samen om de vijanden te verslaan, terwijl je ook tegen elkaar strijdt om gold coins te verzamelen. Het goud dat je verzamelt in "Fable Heroes" kan vervolgens geïmporteerd worden in de dit najaar uitkomende Kinect titel "Fable: The Journey", waardoor spelers gelijk goed de game starten.

MINECRAFT: XBOX 360 EDITION (Uitgever: Microsoft Studios; Ontwikkelaar: 4J Studios/Mojang)
9 Mei | 1600 Microsoft Points | PEGI 7


De oneindige mogelijkheden in "Minecraft" zijn nog uitgebreider geworden. "Minecraft: Xbox 360 Edition" brengt het wereldwijde fenomeen voor het eerst naar console gamers. De Xbox LIVE Arcade versie van de game bevat een innovatieve crafting interface, natuurlijke bewegingen met je controller, een volledige Tutorial modus om de beginselen goed te leren en voor het eerst in "Minecraft": een split-screen multiplayer.

Reageer