El Sicario Room 164 release datum

RDJ134 11 april 2012 om 19:06 uur

Mexicaanse drugs kartels zijn zo echt als jij en ik, alleen zijn deze mannen een stuk gevaarlijker (anders heb ik een ruff crowd hier) dan ons. Deze gaan over lijken om wereldwijd cocaïne aan de man te brengen, en deze lijken worden gemaakt door mensen als El Sicario. Daar van verschijnt er op 17 April aanstaande een documentaire. Want deze meneer doet zijn verhaal voor de camera omdat hij simpel weg niks meer te verliezen heeft, want de kartels hebben een prijs van $250.000 Dollar op zijn hoofd gezet.


Synopsis
In kamer 164 van een motel aan de Mexicaans-Amerikaanse grens bedekt een man zijn gezicht. Hij gaat zitten en start zijn verhaal over het leven dat achter hem ligt. Twintig jaar lang werkte de man als huurmoordenaar voor een Mexicaanse drugsbaron. Zeer gedetailleerd maar onaangedaan vertelt hij over de honderden mensen die hij kidnapte, folterde en vermoordde. Minder gruwelijk maar even ontluisterend zijn de getuigenissen over de corruptie bij Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten.

Momenteel staat er een prijs van 250.000 dollar op het hoofd van El Sicario, die jarenlang bij de Mexicaanse politie werkte en zelfs werd getraind door de FBI.

Technische gegevens
USA/Frankrijk 2010 - Beeld: 16/9 1.85 - DVD 9 - Geluid: Dolby Digital 5.1 - Taal: Spaans - Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 80 minuten - Kijkwijzer: 12
Consumentenadviesprijs: € 19,99





Reageer