FRESKU 2.0 (Documentaire)

RDJ134 12 april 2012 om 23:40 uur

Iedereen die een beetje de Nederlandse Hip Hop scene volgt is bekend met Fresku die in 2010 met zijn zomer track Nieuwe Dag en zijn debuut album hoge ogen gooide. Nu komt binnenkort zijn nieuwe album uit, en is het hommels tussen hem en ex GameKing Kees de Koning. Want deze zou hem geld hebben gegeven om drie videoclips te maken, en Fresku heeft daar nu de onderstaande documentaire van geschoten. Kees de Koning was pissed hier over en gisteren was er via Twitter een grote ruzie waar bij Kees de Koning dreigde om Fresku vanavond op de 3FM Awards een paar klappen te verkopen. Dus nu de documentaire live is gegaan, zal dit zeker nog wel een vervolg gaan krijgen. Of was het een leuke PR stunt?? Want zijn nieuwe CD heet toevallig wel Maskerade.


Na wat onenigheid met platenmaatschappij Top-Notch over de documentaire waarin de nieuwe creatieve richting van Fresku wordt getoond, hebben Fresku en Teemong besloten deze vandaag zelfstandig uit te brengen via het eigen YouTube kanaal.

In de documentaire wordt in beeld gebracht hoe Fresku z'n carrière heeft omgegooid. Na samenwerkingen met o.a. Winne ('Nieuwe Dag') en Ben Cramer ('De Clown') is Frisse zich gaan richten op een nieuw experimenteel genre. Voor velen een genre wat als ontoegankelijk omschreven kan worden.

In 50 minuten krijg je te zien hoe de Eindhovense MC z'n nieuwe album 'Maskerade' met kots, zweet en tranen bij elkaar schraapt voordat het wordt uitgebracht. Er zijn ontmoetingen te zien met o.a. Theo Maassen, die met veel moeite het bovenste uit de kan haalt. en Ali B die niet bepaald enthousiast is over de nieuwe stijl van Fresku. De ware emoties van Frisse komen naar boven op het moment dat een dierbare vriend van hem overlijdt.

Bekijk hier het door Teemong vastgelegde epos over de totstandkoming van het revolutionaire album Maskerade.




Reageer