Halo 4 heeft een datum

RDJ134 17 april 2012 om 18:02 uur

Na het lekken van de datum van Halo 4 moest Microsoft vandaag heel snel aan damage control doen, en dit hebben ze dan ook gedaan door te bevestigen dat de game vanaf 6 november dit jaar in de winkels ligt. Uiteraard krijgen we tijdens de aankomende E3 meer van deze Xbox 360 exclusive titel te zien.


Miljoenen fans beginnen af te tellen naar de lancering waar ze 4 jaar op hebben gewacht. Op 6 november 2012 komt 'Halo 4' uit, het langverwachte vervolg op de iconische gameserie.

In 'Halo 4' keert de legendarische held Master Chief terug, die door Fast Company beschreven is als "een van de populairste personages uit de geschiedenis van het gamen"1. De nieuwe game speelt zich 4 jaar na de gebeurtenissen van 'Halo 3' af. Master Chief keert terug om zijn lot in de ogen te kijken en neemt het op tegen een boosaardige kracht die de toekomst van het Heelal in gevaar brengt.

Halo 4 is ontwikkeld door 343 Industries, als een nieuwe start voor de gamereeks die wereldwijd meer dan 40 miljoen keer verkocht is. De franchise leidde tot spin-off romans die de top haalden van de New York Times bestseller lijst, en gaf inspiratie voor korte films, strips, actiefiguren en kledij.

De lancering van 'Halo 3' in 20072 was de grootste voor een consumentenproduct ooit: 'Halo 3' sloot toen de originele Halotrilogie af, maar liet veel vragen onbeantwoord over het lot van het populaire hoofdpersonage Master Chief en zijn A.I. partner Cortana. Op 6 november kunnen fans het nieuwste deel van de reeks ontdekken.

Reageer