Nacmo Bandai en Capcom in zwaar weer

Radical 7 mei 2010 om 15:45 uur

Na het verlies van THQ durven ook Namco Bandai en Capcom nu met de jaarcijfers te komen van het afgelopen fiscale jaar, wat eindigde op 31 maart 2010. Waar THQ, ondanks het verlies, een vooruitgang heeft weten te boeken, moeten Namco Bandai en Capcom tegen negatievere cijfers aankijken ten opzichte van vorig jaar.

Namco Bandai heeft vandaag laten weten met een verlies van 316,14 miljoen dollar te zitten, waar ze het jaar daarvoor nog een winst hadden van 128,8 miljoen dollar. Tekken 6 was voor hun de game die het verlies niet nog groter maakte, want er zijn er 1,84 miljoen van verkocht buiten Amerika op de console en 470.000 op de handheld wereldwijd. Vreemd genoeg was de PSP voor het bedrijf het succesverhaal met 5,48 miljoen exemplaren.

Capcom heeft het wat dat betreft iets beter gedaan, want het verlies zit hem hier voornamelijk in de aandelen. De waarde van Capcom daalde namelijk met 73,1 procent en daar overheen kwam nog een daling in verkopen van 27,3 procent. Verantwoordelijk hiervoor zijn volgens het Japanse bedrijf het frustrerende Bionic Commando, het best goede Dark Void wat niet aanslaat en de Wii-game Resident Evil: The Darkside Chronicles. De andere Resident Evil-delen, de Street Fighter's en de Monster Hunter-serie deden het gewoon zeer goed.

Reageer