Vanavond op TV / 8 mei

Radical 8 mei 2010 om 17:49 uur

Gisteren was er geen bal op de tv, maar daar komt deze zaterdag verandering in. Voor wie vanavond zin heeft in een film, is er keus genoeg. De hele avond door kun je voor de buis hangen en tussen de films door genieten van veel reclames, maar dat hoort nu eenmaal bij de deal.

1: De avond zit vol met goede films en dat begint al om 20.00 uur op Veronica met The Terminal uit 2004. In deze film van Steven Spielberg speelt Tom Hanks een superrol als gestrande knakker, alleen heeft hij de pech dat er oorlog uitbreekt in zijn thuisland wanneer hij uit Oost Europa aankomt in New York op het JFK vliegveld en niet meer terug kan. Hanks speelt hierin de rol van Viktor Navorski als gestrande reiziger waarin het vliegveld langzamerhand zijn thuis wordt.



2: Tegelijkertijd begint er om 20.00 uur op RTL7 de film Sniper (1993). Hierin volg je twee snipers die op pad worden gestuurd om een doelwit uit te schakelen van afstand en Billy Zane als Richard Miller begint te flippen. Zane kennen we uit de film Titanic en heeft ook een rolletje gehad in de belaberde comicverfilming van The Phantom. Het vervolg staat op de agenda voor dit jaar en heet Sniper: Reloaded, waarin Zane de hoofdrol heeft.



3: Voor wie graag aan het begin van de avond een film wilt kijken is er vandaag genoeg te kiezen, want ook Gladiator (2000) begint om 20.00 uur en wel op RTL5. Dit is dé film waarvoor reclame gemaakt wordt op de zender en tevens de film die tijdens de lessen geschiedenis regelmatig voorbij komt vanwege de grandioze vertolking van de Oudheid in filmvorm. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de film is er ook nog de serie Spartacus: Blood and Sand, want Gladiator diende daarvoor als inspiratiebron.



4: Nu zo goed als alle zender volgeboekt zijn, gaan we even verder de zaterdagavond in. Om 22.00 uur begint direct na Sniper op RTL7 de film Deuces Wild (2002). Dit is een bendefilm zoals je ze niet snel tegen zult komen, aangezien de hood en de daarbij passende urban/hiphop niet de basis vormt voor de film. De film speelt zich af in de jaren 50, toen The Fonz nog cool was.



5: Voor wie op Veronica naar The Terminal kijkt en nog niet naar bed wilt, begint er direct achteraan om 22.30 uur de film Death Sentence (2007). Dit is een echte oldskool wraakfilm zoals ze eind jaren 70 en begin jaren 80 nog gemaakt werden. Na de dood van zijn zoon besluit Kevin Bacon (Nick Hume in de film) wraak te nemen op de gangbangers waarvan de schuldige de moord moest plegen om ingewijd te worden. Tot slot nog even wat credits voor John Goodman (Bones Darley in de film) vanwege zeer goed acteerwerk.



6: Net als bij de twee voorgaande films is The Scorpion King (2002) ook een film voor op de late avond die eveneens pas begint na het eindigen van een eerder aangehaald film. Om 22.50 uur begint er namelijk direct na Gladiator op RTL5 de film de spin-off van de Mummy-films met in de hoofdrol de ex-worstelaar The Rock.

Reageer