Wii U presentatie

RDJ134 4 juni 2012 om 02:19 uur

Nintendo heeft vanavond een pre E3 presentatie gegeven, waarbij we kennis konden maken met de Wii U zoals deze in de winkels komt te liggen. Maar vertelde Satoru Iwata ons niet alleen over dit nieuwe stukje hardware, maar ook over zijn functies. Nu moet ik jullie eerlijk bekennen dat ik altijd liefde voor Nintendo heb gehad en altijd zou houden, maar dit is allemaal een beetje aan de absurde kant met de Wii U.

Zo krijgt de tablet een extra controller, en is de Wii U te gebruiken als een remote voor je TV. Ook is deze te besturen met een stylo, en kan je geschreven *lees getekende piemols* sturen naar mensen op je vrienden lijst. Want Wiiverse is het vernieuwde online netwerk van Nintendo, die alle opties heeft van de concurrent. Maar met de Wii U neemt Nintendo online eindelijk serieus, want ook een browser is nu geïntrigeerd en krijgt het een soort van Skype achtige dienst.

Nintendo doet een grote stap in de richting van de huidige generatie gamers, en laat zien dat ze mee kunnen doen. Zoals altijd valt en staat de Wii U met games, en tijdens de demonstratie kregen we een glimp van Mario en Zelda te zien. Ook een stereotype hipster met de naam Todd speelde op een zwarte Wii U een zombie game, en dat was weer een kleine domper om zo stereo type aan te halen.




Reageer