Spider-Man krijgt een side-kick. Sorry, wat?!?!

Shamrock 28 juni 2012 om 13:48 uur

Spider-Man, de onzekere Peter Parker die veranderd in de goed gebekte zelfverzekerde spider-man stond er altijd om bekend dat hij een loner was. Goed, af en toe deed ie eens een team-up met andere loners als wolverine of The Punisher, maar meestal staat Peter alleen te meppen. Dat gaat veranderen..

Spider-Man krijgt namelijk een sidekick. Yep, ga er maar even voor zitten!

Marvel teased al een tijdje met een nieuw karakter die ze Alpha noemen. In het komende jubileum nummer van Amazing Spider-Man (nummer #692, mocht je hem willen verzamelen ;) ) zien we de first appearance van Alpha als Andy Macguire.

Hij is een 15-jarige scholier die op een zelfde manier als peter een superheld wordt als hij bij een ongelukje in het lab van Peter Parker betrokken raakt (klinkt bekend he) en hij vervolgens over superkrachten blijkt te beschikken.
Peter ziet het allemaal gebeuren en omdat hij er voor een deel voor verantwoordelijk is neemt hij de jongen onder zijn vleugels en leert hij hem met zijn krachten om te gaan.

Je zou zeggen een spider-man clone en daar hadden we er nog niet genoeg van, niet? Maar Marvel verzekerd ons dat ze met Alpha paden willen gaan onderzoeken waar Peter gewoonweg niet kan komen omdat het tegen zijn persoonlijkheid in zou gaan. Alpha wordt dus een spider-man zonder de bagage van Peter Parker.

Ik zit nog op het hek over wat ik ervan vind. Ik juich het toe dat ze na bijna 700 comics weer eens een nieuwe richting in durven te slaan, maar ik ben ook zo verknocht aan Peter geraakt dat ik het moeilijk vind om zomaar te acepteren dat hij ineens een soort Batman wordt met zijn eigen robin. We zullen zien wat ze ervan gaan bakken.

Reageer