Vanavond op TV / 22 mei

RDJ134 22 mei 2010 om 15:52 uur

Wie van films houd (en wie doet dat nou niet) zit vanavond behoorlijk goed, want er komt een shitload aan flicks die het kijken waard zijn. Alleen moeten we keuzes maken... of gewoon uit de nieuwsgroepen halen zonder reclame of editing van de TV zender. Maar goed, onze tip gaat naar Terminator 2, verdere uitleg lijkt me overbodig.

1: 18:30 uur kan je op Veronica kijken naar de komedie The New Guy (2002) waarin een nerd leert hoe hij wat stoerder op school kan worden. Leuke film om te kijken terwijl je in aan het drinken bent, of een dikke jonko zit te smoken.



2: 20:00 uur start op RTL7 de uit 1991 stammende Terminator 2: Judgment Day van James Cameron. Hierin jaagt een vloeibare terminator op John Connor en zijn MILF moeder, maar Arnold Schwarzenegger komt uit de toekomst om hun te redden. Als er één sci-fi film mijn favoriet is, is dit wel deze film.



3: In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) zien we onze ex-premier met zijn toverstokje zwaaien en langzaamaan zijn lot aanvaarden. Wanneer Sirius Black ontsnapt om Harry te vermoorden zal hij er alles aan moeten doen om zichzelf en zijn vrienden te redden. Deze film is om 20:00 uur op SBS6 te zien.



4: In Spider-Man 2 (2004) neemt Peter Parker het op tegen niemand minder dan Dr. Ock met zijn robotarmen die een eigen leven lijden. Daarnaast heeft Peter ook nog eens wat liefdesproblemen met Mary Jane. De film is behoorlijk matig maar heeft een aantal hele heftige momenten. Spidey slingert om 20:00 uur op RTL5 voorbij.



5: in 2006 kwam de rampenfilm Poseidon uit met in de hoofdrollen een grote sterrencast. Deze film was eigenlijk een remake van The Poseidon Adventure uit 1972, alleen nu in een modern jasje en veel duurdere CGI effecten. Wie goed oplet kan in de eerste minuten de zangeres Stacy Ferguson (Black Eyed Peas) dood zien gaan. Dit spektakel begin om 20:10 uur op Veronica.



6: Wie allemaal geen zin heeft in de bovengenoemde films, kan voor de derde keer dit jaar kijken naar National Treasure uit 2004. Daarin gaat Nicolage Cage deze keer zonder vreemde pruik op schattenjacht en ondertussen leren we nog wat van de Amerikaanse geschiedenis. Deze film is om 21:10 uur op de zender Eén te zien.



7: In The Brave One (2007) zien we hoe Jodi Foster van een brave burger na een brute overval verandert in een moordmachine. Deze film en Death Sentence (2007) deden dat jaar even het 'revenge' genre uit de jaren 80 opleven. Hoe dan ook, deze film die om 22:00 uur op Veronica start is zeker de moeite waard.



8: Om 22:30 uur start op RTL5 The Punisher uit 2005, waarin we de agent Frank Castle zien doorslaan nadat zijn familie door de georganiseerde misdaad is vermoord. Deze film is een stuk gewelddadiger dan de gelijknamige film uit 1989 waarin Dolph Lundgren de rol van de Punisher speelde. Overigens kwam er in 2008 nog een reboot uit onder de naam Punisher: War Zone.



9: 23:40 uur begint op Canvas de indrukwekkende film Elephant (2003), waarbij je vanuit verschillende perspectieven een schietpartij op een Amerikaanse school te zien krijgt. Daarbij zien we ook dat dit uiteraard komt door videogames en homoseksualiteit, twee dingen die nogal gevoelig liggen in Amerika. Mocht je geen zin hebben om de hele film te kijken, dan kan je hier de negen minuten durende moordpartij aanschouwen.



10: 00:30 uur is de tijd dat SBS6 Escape from Alcatraz uit 1979 uitzend, met in de hoofdrol een nog jonge Clint Eastwood. Deze film is gebaseerd op een waar gebeurde ontsnapping uit de meest zwaar beveiligde gevangenis. Hoe dan ook, deze film is een klassieker die je gezien moet hebben.

Reageer