Halloween Horror Show in Pathé Tuschinski

RDJ134 26 september 2012 om 18:47 uur

Eind volgende maand is het weer Halloween en wordt hier handig op in gesprongen door diverse ondernemers. Zo zijn er de Fright Nights in Walibi en in de Pathe bioscoop in Amstermdam een horror show waar je diverse Horror films ver voor hun première kunt zien. Hoe wie en wat, is te lezen in het onderstaande persbericht dat ik vandaag kreeg.


Pathé en Film Events presenteren in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober voor de vierde keer Mr. Horror's Halloween Horror Show in het Amsterdamse Pathé Tuschinski, een horrormarathon met de premières van The Awakening, Paranormal Activity 4, Sinister en Silent House. Tickets zijn nu te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van Pathé Tuschinski.

THE AWAKENING

Regie: Nick Murphy. Met: Rebecca Hall, Dominic West en Imelda Staunton.
Wie Derek Ogilvie in actie zag, heeft zichzelf vast de vraag gesteld: echt of fake? Schrijfster Florence Cathcart weet het zeker: mensen die beweren in contact te staan met de doden zijn oplichters die misbruik maken van het verdriet van anderen. Haar missie is spirituele mediums ontmaskeren. Volgens Robert Mallory is zij de ideale persoon om de geestverschijningen op zijn jongensinternaat te onderzoeken. Is er sprake van een hoax? Of is de duistere geschiedenis van het spookachtige landhuis daadwerkelijk tot leven gekomen? The Awakening is sfeervolle horror in de traditie van The Others en The Orphanage.

PARANORMAL ACTIVITY 4

Regie: Henry Joost & Ariel Schulman. Met: Katie Featherston, Kathryn Newton en Matt Shively.
Vijf jaar geleden verdween Katie spoorloos, nadat ze eerst haar vriend en daarna haar zus en zwager vermoordde. De baby van haar zus nam ze mee. Sindsdien is er niets van haar vernomen. Na twee prequels is dit vierde deel het eerste echte vervolg op de oorspronkelijke Paranormal Activity. Katie en haar vijfjarige neefje duiken op in een andere stad. Het duurt niet lang voordat hun buren last krijgen van bizarre geluiden en onverklaarbare gebeurtenissen. En waarom staat dat buurjongetje in het donker naar hun huis te staren? "He's so creepy", verzucht tienerdochter Alice. Creepy is nog maar het begin.

SINISTER

Regie: Scott Derrickson. Met: Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio en Clare Foley.
De producenten van Paranormal Activity en de regisseur van The Exorcism of Emily Rose bundelen hun krachten voor de horrorthriller Sinister die door filmblad Variety werd vergeleken met The Shining. "De schrikmomenten zijn niet alleen intens, ze zijn onophoudelijk!". Schrijver Ellison Oswald koopt een huis waarin het vorige gezin collectief zelfmoord pleegde. De politie stond voor een raadsel, maar Ellison is vastbesloten de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Op de zolder vindt hij een doos met oude home movies. De één nog griezeliger dan de ander. Bij elkaar vormen ze overtuigend bewijs dat het gezin ten prooi viel aanÂ… ja, aan wat eigenlijk? Hoe dichter Ellison bij het antwoord komt, hoe meer zijn eigen gezin gevaar loopt.

SILENT HOUSE

Regie: Chris Kentis & Laura Lau. Met: Elisabeth Olsen, Adam Trese en Eric Sheffer Stevens.
In deze Amerikaanse remake van het Uruguayaanse La casa muda helpt Sarah haar vader en haar oom bij het opknappen van hun oude vakantiehuis. Wanneer Sarahs oom naar het dorp is om gereedschap te halen, hoort Sarah een doffe klap. Haar vader is van de trap gevallen. Dan gaat het licht uit en hoort ze voetstappen. Wie is er nog meer in het stille huis? Silent House is een knap staaltje cinema: het verhaal wordt in real time verteld en de film is zo gemonteerd dat het lijkt alsof hij in één take is gedraaid. Maar is de film ook eng? Reken maar. Horrorblad Fangoria prees niet alleen Olsens hoofdrol, maar noemde het stille huis ook "a pretty scary place to be"!

Pathé Tuschinski - Reguliersbreestraat 26-34 - Amsterdam - website

Reageer