Vanavond op TV / 1 juni

RDJ134 1 juni 2010 om 15:54 uur

Deze dinsdagavond zijn er een aantal hele leuke en zelfs goede films te zien op de Nederlandse TV. Daarbij zitten twee films van Jim Carrey en daarom is The Truman Show (1998) onze tip voor vandaag.

1: Vanaf 20:30 uur kan je Jim Carrey van een hele andere kant zien, deze keer geen rubberen bekkentrekkerij, maar een behoorlijk serieuze film die meer inhoud heeft dan je op het eerste gezicht verwacht. The Truman Show is op Veronica te zien.



2: RTL5 zendt om 20:30 uur de actiefilm The Siege (1998) uit, want voordat terroristen hun vliegtuigen in de Twin Towers parkeerden, had Hollywood de Moslims al als de nieuwe vijand ontdekt. Want in deze film plegen ze diverse aanslagen in New York en moet Denzel Washington dit tot een halt brengen.



3: Voor wie zin heeft om Jim Carrey in full effect te zien, moet om 22:30 uur afstemmen op Veronica voor Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. De humor is heerlijk bizar en dubbelzinnig, en Carrey gaat echt helemaal los.



4: Tot slot kan je om 22:40 uur kijken naar de action flick Doomsday (2008), hierin breekt in Schotland een dodelijk virus uit. Engeland laat het land afsluiten door een grote muur met machinegeweren, maar wanneer het virus dertig jaar later in Londen opduikt gaat er team naar Schotland op zoek naar overlevenden en een vaccin tegen het virus. De film is een kruising tussen 28 Days Later (2002) en Mad Max 2: The Road Warrior (1981), maar maakt tegen het einde aan nog even een riddertripje. Het klinkt vaag, dus als je tijd hebt gewoon even checken met een bak popcorn op je schoot.

Reageer