Wreck-It Ralph breekt Disney en Box Office records

RDJ134 5 november 2012 om 17:27 uur

Vorige week had ik de privilege om op het Disney hoofdkantoor een pers screening van Wreck-It Ralph te mogen zien, en deze films is niet alleen dikke fun voor jong en oud, maar een feest van herkenning voor de hardcore gamers. Vandaag is bekend geworden dat de film opende in Amerika met maar liefst $49,1 miljoen Dollar en daarmee breekt deze film alle records en dat is inclusief die van The Lion King. Game on!!


'Wreck-It Ralph' heeft in de Verenigde Staten de concurrentie achter zich gelaten door in het openingsweekend de #1 positie te pakken met een box office van $49,1 miljoen. Wreck-it Ralph is hiermee de grootste opening ooit voor een Disney animatiefilm boven Rapunzel ($48,8) en alle Studio classics waaronder The Lion King ($40,9).

Deze hartverwarmende komedie over Ralph, de slechterik in een video game die probeert om een held te worden, heeft bijna twee keer zoveel opgebracht als de nummer 2 van dit weekend in de VS: Denzel Washington's Flight.

Amerikaanse critici zijn unaniem in hun lof voor 'Wreck-it Ralph' en het blijkt een grote hit onder filmliefhebbers die de film een 'A' als Cinemascore hebben gegeven.

Reageer