Microsoft brengt Eredivisie Live, Pathe Thuis, RTL XL naar de X360

RDJ134 22 november 2012 om 18:47 uur

Microsoft maakt van de Xbox 360 steeds meer een home entertainment systeem, want vandaag is bekend geworden dat we binnenkort apps krijgen om Eredivisie Live, Pathé Thuis, RTL XL via de console te bekijken. Wat natuurlijk fookin awsome en tegelijk erg opvallend is, want Pathé Thuis zal daarmee indirect een concurrent van Microsoft's eigen films verhuur worden. Waar van de laatste wel in 1080P met 5.1 Dolby Surround is. Hoe dan ook, dit is een zeer welke stap vooruit.



  • RTL XL:

    Het online videoaanbod van RTL. Bekijk alle RTL-programma's wanneer het jou uitkomt op Xbox 360. Vanwege de Kinect ondersteuning is een afstandsbediening niet nodig. Daan de Lange, RTL Nederland: We leven in een wereld waar video niet langer meer verbonden is aan één scherm. Wij geloven in open distributie van onze content. Mede door de cijfers en ervaringen van entertainmentaanbieders op Xbox 360 in het buitenland, hebben wij de keuze gemaakt voor een app op het Xbox platform. Door Xbox 360 kunnen we het bereik van RTL XL verder vergroten”

  • Eredivisie Live:

    Met de Eredivisie Live app op Xbox 360 bekijk je thuis live de wedstrijden van je favoriete club uit de Eredivisie of uit één van de andere competities in optimale kwaliteit. Je betaalt per wedstrijd en hebt dus geen abonnement nodig. Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Na de introductie van de Eredivisie Live app voor mobiele telefoons betekent de beschikbaarheid van onze app op Xbox 360, één van de grootste gaming platformen van Nederland, een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze multimediale strategie.”

  • Pathé Thuis:

    Met Pathé Thuis op Xbox 360 kijk je eenvoudig de nieuwste en beste films. Elke week komen er weer nieuwe films uit, ook in HD kwaliteit. Zo heb je eindeloos veel keuze en geniet je van films wanneer je wilt. Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox 360 ondersteunen we onze strategie om op alle relevante plekken in het huishouden aanwezig te zijn. Als toevoeging op onze website en Smart TV apps is Xbox 360 dan ook een zeer belangrijke en onderscheidende uitrol. Pathé Thuis biedt hiermee een nieuw en lokaal video-on-demand platform voor alle Xbox 360-gebruikers, aldus Judith Hordijk, Marketing Manager & Business Development bij Pathé Thuis.

    Samen met de reeds beschikbare partner entertainment apps van onder andere YouTube, Dailymotion, MLB (baseball), NBA (basketbal), Muzu.tv (muziekvideo's) en Wall Street Journal biedt Xbox 360 een gevarieerd entertainment aanbod.
  • Reageer