Hire Hitman app, trailer en info *update 18:48*

RDJ134 4 december 2012 om 18:49 uur

Bloed hekel aan je Facebook vrienden?? Dan is er goed nieuws je kan ze laten omleggen door een hitman. Helaas virtueel, maar het is wel mogelijk. Hoe?? Dat kan je hier onder lezen en zien in de trailer die mee kwam.

Update: de website is ondertussen offline gehaalt en linkt door naar de website zelf van Hitman: Absolution.

Update: Square Enix heeft besloten de app te laten varen en bied hun excuus aan.




Earlier today we launched an app based around Hitman: Absolution that allowed you to place virtual hits on your Facebook friends. Those hits would only be viewable by the recipient, and could only be sent to people who were confirmed friends.

We were wide of the mark with the app, and following feedback from the community we decided the best thing to do was remove it completely and quickly. This we've now done.

We're sorry for any offense caused by this.



In de "Hire Hitman" app wordt het iconische personage Agent 47 tot leven gebracht in een duistere video waarin de persoonlijke informatie uit de Facebook-account van het doelwit wordt geïntegreerd. Na het vinden van zijn doelwit voert Agent 47 met dodelijke precisie zijn opdracht uit, waarbij in de laatste seconden het leven van het slachtoffer wordt getoond door middel van foto's afkomstig van Facebook.

Ondanks de duistere toon van de video is de app toch vooral bedoelt om plezier mee te hebben, doordat gebruikers de mogelijkheid hebben de meest bizarre redenen te verzinnen waarom ze juist die vriend hebben uitgekozen om een hit op te plaatsen. Of het nu gaat om hun slechte kledingstijl of omdat ze nooit een rondje te betalen, het is voor het slachtoffer altijd duidelijk wat hun 'misdaad' is geweest.

"Hire Hitman" is gemaakt om de release van de bestseller Hitman: Absolution te vieren. De app biedt weer een gloednieuwe ervaring in het universum van Hitman.

"Hire Hitman" is gecreëerd en geproduceerd door het meervoudig prijswinnend digital creative agency "Ralph", gespecialiseerd in het maken van interactieve content voor de entertainmentindustrie. Het bedrijf heeft veel promotionele- en advertentiecampagnes gemaakt, waaronder voor HBO, MTV, BBC, ITV, AMC, FX, Showtime en bijna elke Amerikaanse filmstudio.

Bezoek HIRE.HITMAN.COM en plaats een hit!



Reageer