Capcom doet Ace Attorney niet in de Benelux

Radical 18 februari 2010 om 22:45 uur

De distributeur van de Benelux heeft een dag voordat de game Ace Attorney: Miles Edgeworth uit moet komen laten weten dat het geen energie zal steken in deze titel op de Nintendo DS vanwege de vele R4-kaartjes.

Brizamila heeft vandaag tegenover [N]Gamer laten weten de nieuwe Ace Attorney niet in de Benelux uit te gaan brengen, omdat de DS volgens Robin Wolff niet interessant meer is door de R4. De vele kaartjes die in omloop zijn om gedownloade games af te spelen maakt volgens Wolff de handheld niet levensvatbaar en daarom zal alleen Global Distributie 300 exemplaren leveren aan Intertoys.

De reden dat de Nintendo DS zo populair is in de illegale scene is doordat bijna iedereen ervaring heeft met SD-kaartjes en zodoende heel gemakkelijk de games illegaal kan verkrijgen en spelen. De hoge prijs voor veel games die het niet waard zijn is ook een groot ding, omdat de DS toch het imago heeft een handheld voor de huismoeder te zijn en daardoor een bepaald soort game aantrekt.

"Wij gaan Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth niet in Nederland doen. In de Benelux worden slechts 300 stuks verspreid door Global Distributie.

De DS is door de R4 niet langer levensvatbaar. Er wordt erg makkelijk over gedaan, maar wij durven geen risico meer te lopen op dit platform."

Reageer