Anonymous start Operation Last Resort

RDJ134 26 januari 2013 om 20:53 uur

Op 11 januari pleegde Aaron Swartz op 26 jarige leefdtijd zelfmoord, omdat hij tegen vijftig jaar gevangenis straf aankeek.De reden?? Hij had twee jaar geleden vijf miljoen wetenschappelijke documenten via MIT van het jstor netwerk gedownload. Jstor schikte de zaak met Swartz, maar MIT besloot te gaan voor een strafrechtelijk onderzoek waarna de Amerikaanse overheid zich er mee bemoeide en hem de keuze gaf te bekennen voor een lagere gevangenis straf of zijn kansen in de rechtszaal nemen en vijftig jaar vast te komen zitten. Dit deed de oprichter van Reddit en mede bedenker van het RSS protocol besluiten een einde aan zijn leven te maken.

Aaron Swartz was zeer geliefde onder hackers en voorstanders van internet vrijheid, en hij was dan ook één van de grote drijfveren met het tegenhouden van SOPA en PIPA wetgeving. Na zijn dood hackte Anonymous MIT, en zijn nu Operation Last Resort gestart door het vrijgeven van de eerste 'warhead' waarvan ze er zes in totaal hebben. Deze warhead bevat data over de Amerikaanse justitie die ze vergaard hebben tijden een recente hack. Anonymous vraagt de Amerikaanse overheid om hun wetgevingen op hackers en het schuldbekentenis systeem aan te passen of anders de encryptie keys vrij te geven waarna er een behoorlijk beerput zal open gaan.

Om de operatie wat extra lading te geven is deze enkele uren geleden de website van de United States Sentencing Commission (Ussc.gov) gehackt en er de onderstaande video boodschap achter laten. De eerste warhead is via The Pirate Bay te downloaden en de link er na toe is bij de Youtube video zelf te vinden en op Twitter kan je de operaties volgen via de volgende hashtags: #opLastResort #Warhead1 #Anonymous.





Reageer