Postmen - Documents... in 10 minutes!

RDJ134 8 maart 2013 om 18:00 uur

Eind jaren 90 was het Postmen (na het winnen van de Grote Prijs van Nederland) die verdomd lekkere muziek maakte en niet alleen nationaal, maar ook internationaal een groot succes was. Want The Anonymous Mis (Remon Stotijn), Shyrock (Michael Parkinson) en G-Boah (Gus Bear) waren live ongekend dynamisch te noemen. Alleen viel de groep door ruzie uit elkaar en ging Remon solo verder onder de naam Postmen en dropte in 2003 nog een album waar ook zijn toenmalige vriendin Anouk te horen was.

Het is ondertussen alweer 15 jaar geleden dat hun debuut album Documents uitkwam, en hebben heeft het trio weer vrede gesloten. Dus vieren ze hun jubileum met de heruitgave van de eerste CD en gaan ze weer op tournee. Om dit te promoten is er nu het onderstaande persbericht en video verschenen. Ram op play en geniet van deze tijdloze muziek.






Postmen, de band die met hun eerste album Documents uit 1998 nog steeds tot één van de meest succesvolle hip hop acts in Nederland is, zal het klassieke album opnieuw releasen op 4 mei in de Paradiso. Wederom via Top Notch, waar het allemaal begon. Documents ging destijds 100.000 keer over de toonbank maar werd door het uiteen vallen van de groep niet meer gevierd. 15 jaar later is de tijd er dus wel rijp voor. Daarom krijgt het album alsnog een dubbelplatina feestje in Paradiso.

"Het jubileum kan nu niet uitblijven, " vindt Stotijn nu ook, "de release van Documents is dit jaar 15 jaar geleden en dat is nog steeds iets wat niet alleen heel veel mensen nog weten, maar ook iets waar wij heel trots op zijn. Wij hebben nooit gevierd dat het album 100.000 keer is verkocht en zagen er na de breuk ook niet het nut meer van in. Wel kregen wij vaak te horen dat het album nergens meer te vinden was omdat het album enkel fysiek is uitgebracht en nooit digitaal. Met de verkoop van het honderdduizendste exemplaar stopte dus letterlijk de verkoop omdat deze niet meer bij werd geperst."

"Nu de hereniging afgelopen zomer zeer succesvol bleek, willen wij dit feestje gewoon goed vieren. In 1998 vierden wij de release van Documents in het inmiddels ter zielen gegane Nighttown. Dat was dus niet meer een optie, dus dan blijft alleen Paradiso over om dat magische moment weer op te pakken. Wij hopen dat niet alleen de oude fans maar ook de jongere generatie de weg weet te vinden naar de poptempel op vrijdag 4 mei. We gaan er echt een groot feest van maken met leuke special guests en natuurlijk zal de nieuwe re-release met volop extra's die avond beschikbaar zijn."
De re-release van Documents zal in ieder geval bestaan uit het volledige album van Documents plus demo's uit de Postmen Vault en een aantal remixen. Postmen zal met een flink aantal gasten uit de tijd van Documents de Paradiso op zijn kop zetten.

Reageer