Pathé Thuis app nu op de Xbox 360

RDJ134 28 maart 2013 om 17:02 uur

Aan het einde van de dit jaar is Pathé Thuis alweer twee jaar op de markt. Dit is een VOD (Video on Demand) service waar je tegen betaling 'nieuwe' films streamend kan bekijken. Sinds vandaag kunnen de Xbox 360 bezitters en Pathé Thuis App downloaden en nu ook van deze service gebruik maken. Cool idee, maar de prijzen zijn in mijn ogen nogal aan de hoge kant voor vaak oudere films. Ik bedoel de eerste Resident Evil film kost vijf Euro, daar kan je als je goed zoekt de Blu-ray voor kopen. Maar goed, hier onder kan je een schaamteloze knip en plak actie van het persbericht lezen:


Pathé Thuis lanceert vandaag de app voor Xbox 360; de eerste app van Pathé Thuis op een gaming platform. Pathé Thuis versterkt daarmee het lokale entertainment aanbod van Xbox 360. Recent lanceerde Xbox 360 al apps van RTL XL en Eredivisie Live.

Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox 360 hebben gebruikers eenvoudig toegang tot een aanbod van meer dan 1000 filmtitels in SD en HD kwaliteit. Voor Xbox 360 brengt Pathé Thuis met name ook een groot lokaal aanbod, en alle films zijn voorzien van ondertiteling. De prijs voor een film bedraagt tussen de 3-6 euro.

Naast het besturen van de app met de Xbox controller, is ook gemakkelijk door de app te navigeren door middel van handbewegingen met Kinect. Voor toegang tot de Pathé Thuis app is geen Xbox LIVE Gold lidmaatschap vereist; de app is beschikbaar voor alle Xbox LIVE gebruikers.

Er is zeer veel aandacht besteed aan het neerzetten van de optimale ervaring voor het gaming platform. De interface combineert de herkenbaarheid van de Xbox 360 met het gebruiksgemak en design van Pathé Thuis. De app is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf 24i Media.

Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis:

"Met de lancering op Xbox 360 is Pathé Thuis de eerste VOD dienst in Nederland beschikbaar voor alle type platformen: van laptop tot tablet, van Smart TV tot game console. We zijn enorm trots op de samenwerking met Xbox 360 en blij dat we Xbox 360 gebruikers nu ook de Pathé filmbeleving kunnen bieden."

Thijs van Doorn, Senior Product Marketing Manager Xbox:

"Na de lancering van RTL XL en Eredivisie Live, voegen we met de lancering van Pathé Thuis weer een grote naam toe aan het aanbod van lokaal relevant entertainment op Xbox 360. Met een grote keuze aan onder andere lokale films, is Pathé Thuis een goede aanvulling op het bestaande portfolio aan entertainment."

De app is vanaf nu te downloaden via de Apps pagina op het Xbox 360 Dashboard.

Reageer