Disney kondigt Finding Dory aan *Update 21:39*

RDJ134 2 april 2013 om 19:37 uur

Vandaag heeft Disney bekend gemaakt dat Pixar is begonnen aan de productie van Finding Dory, en dit is het vervolg op het succesvolle Finding Nemo (recensie) uit 2003. Uiteraard keren alle bekende karakters uit de eerste film terug, en maken we kennis met een aantal nieuwe.

Update: Video waar Ellen (die altijd een raar dansje doet voor haar publiek) die de stem van Dory doet de film aankondigd.








Regisseur en Pixar-veteraan Andrew Stanton neemt het publiek wederom mee terug naar de buitengewone onderwaterwereld die we kennen uit de eerste film. "Er is geen Dory zonder Ellen", aldus Stanton. "Ze won de harten van de bioscoopbezoekers over de hele wereld en niet te vergeten binnen ons team bij Pixar. Over één ding konden we niet stoppen met nadenken: Waarom was Dory helemaal alleen in de oceaan op de dag dat ze clownvis Marlin ontmoette? In 'Finding Dory' wordt Dory herenigd met haar dierbaren en leert zij onderweg wat het betekent om familie te hebben."

Het verhaal van 'Finding Dory' speelt zich af een jaar na de eerste film. De bekende personages zoals Marlin, Nemo en 'the Tank Gang' zijn wederom aanwezig. Omdat de film zich afspeelt voor de kust van Californië, verwelkomen we een groot aantal nieuwe personages. Enkelen daarvan zullen een belangrijke rol gaan spelen in het leven van Dory.

'Finding Nemo' won in 2003 de Academy Award® voor Beste Animatiefilm en werd daarnaast genomineerd voor drie andere Oscars® (Beste Script, Beste Muziek en Beste Geluidsmontage.) Ook werd de film genomineerd voor een Golden Globe®.

In 2008 vermeldde The American Film Institute 'Finding Nemo' in de top 10 beste animatiefilms aller tijden. Op het moment van de release werd 'Finding Nemo' wereldwijd een box office hit. De film staat momenteel op de vierde plek in de 'all time box office top 20'.
'Finding Nemo' heeft meer dan 16 miljoen likes op Facebook en Dory meer dan 24 miljoen! Zij is het meest geliefde personage van Disney•Pixar.

Reageer