Vanavond op TV / 6 juli

RDJ134 6 juli 2010 om 16:30 uur

Vandaag is een goede dag voor de film liefhebbers, want er zijn een aantal hele vette films op de TV te zien. Uit sentimentele gevoelens is de tip voor vandaag Top Gun, want deze film was toen hij uit kwam gewoon fookin bruut. Achteraf gezien heeft deze film wel een behoorlijk homo erotische ondertoon, maar goed who cares.

1: De avond begint lekker om 20:30 op RTL 5 met de b-movie Anaconda (1997) die vol geladen is met een aantal grote namen en een rubberen slang. De show word overigens gestolen door de Amerikaanse gangster rapper Ice-Cube die hier in één van zijn eerste film rollen is te zien. de film kreeg nog een aantal vervolgen die gewoon te slecht voor woorden waren, dus hou het maar bij dit origineel.



2: Wie niet zit te wachten op nep slangen, kan voor de komische noot van vanavond om 20:30 afstemmen op RTL 7 voor de komedie Sgt. Bilko (1996). Hierin zien we Steve Martin als een regelneef op een legerbasis, alleen kan dit natuurlijk nooit lang goed gaan. Lekkere feelgood film die nog eens verassend grappig is.



3: 20:30 is de tijd dat op Veronica de jaren 80 icoon Top Gun (1986) te zien is, en in deze piloten film (die eigenlijk één grote commercial voor de Amerikaanse luchtmacht was) zien we een piep jonge Tom Cruise en Val Kilmer elkaar naar het leven staan. Dan heb ik het niet eens over de stoere nicknamen als Goose, Maverick, Viper, Wolfman en Iceman en tel hier ook nog eens deze heerlijke muziek track bij op. En dan moet je wel begrijpen waarom deze film een mega succes was.



4: Voor de mensen met liefde voor slechte B-Movies is er om 22:10 op RTL 5 de film Blue Demon (2004) te zien, waarin een door het Amerikaanse leger genetisch gemanipuleerde haai met een bom uit breek en van plan is om de Golden Gate Bridge te gaan opblazen. Ja je leest dit goed, dat is het plot van de film. Maar goed hier is de trailer.



5: Tot slot van deze avond is er nog een Tom Cruise film te zien, namelijk Cocktail uit 1988 waarin hij schittert met de toen nog lekkere Elisabeth Shue. De film is een mix van romantiek, drama en vleugje komedie. Leuke film om met je chick te kijken.

Reageer