Anonieme weldoener betaalt $500,000 voor League of Legends speler Justin Carter

RDJ134 12 juli 2013 om 00:53 uur

Vorige week stond het internet opeens op zijn achterpoten, want een League of Legends speler met de naam Justin Carter kijkt tegen een gevangenis straf van acht jaar aan. Reden?? hij had ruzie tijdens het spelen gekregen met iemand die hem een idioot noemde op Facebook, waarna hij reageerde met de sarcastische opmerking dat hij zei dat hij een school overhoop zou schieten en zijn "slachtoffers" hun harten opeten, maar er ook netjes JK bij schreef. Iemand snitchde het bericht naar de politie die een inval deed en hem arresteerde voor een terroristische bedreiging.

Veel gamers wereldwijd reageerde verontwaardigd dat een tiener die een sarcastisch opmerking maakt nu acht jaar in een cel kan komen te zitten. Zo maakte nerd rager Alpha Omega Sin deze video, en ook YouTube held Franchis zijn mening over deze kwestie kan je hier bekijken. De borg voor Justin was een stunning $500,000 en deze is nu door een anonieme weldoener betaalt en kon hij gisteren tijdelijk naar huis toe. De rechtszitting begint aanstaande week op 16 juli en wij houden deze zak zeer goed in de gaten.


Justin Carter's attorney has confirmed that Carter is out on bail as of Thursday, July 11. An "anonymous good Samaritan" donated $500,000 to the Carter family so they could make bail for Justin, said defense attorney Don Flanary.

Reageer