Vanavond op TV / 17 juli

RDJ134 17 juli 2010 om 16:31 uur

Deze zaterdag is echt een fookin' feest voor liefhebbers van goede film, want naast een paar cult is er ook nog een James Bond film te bewonderen. De film tip voor vandaag is het geniale The Matrix (vergeet de klote vervolgen) uit 1999 die nog steeds erg bruut is.

1: De eerste film tip begint eigenlijk niet in de avond maar om 17:25 op NET 5,en de reden waarom ik deze noem is omdat het Back to the Future 2 uit 1989 is. Het is niet echt opmerkelijk dat NET 5 de hele serie (vorige week was het eerste deel te bewonderen) uitzend, want over enkele weken verschijnt deze op Blu-Ray. Het beste is om deze trilogie gewoon in één keer door te kijken.



2: Bijna midden jaren 80 kwam het inmiddels cult zijnde The Karate Kid (1984) uit, die het verhaal vertelde van de loner Daniel LaRusso die met zijn moeder verhuist en verliefd word op het vriendinnetje van de lokale bende leider die ook nog eens aan karate doet. Daniel krijg klappen en word door zijn conciërge gered die een karate leraar is. Een gevecht tussen beide tieners is onvermijdelijk. Volgende week gaat een remake van de film in de bioscopen draaien met in de hoofdrol de zoon van de frisse prins. Deze oude versie begint om 20:00 op RTL 5



3: Wie geen zin heeft om te zien dat de Cobra Kai echte bad ass motherfuckers zijn, kan om 20:30 afstemmen op Veronica die de James Bond film Live and Let Die (1973) uitzend. Daarin kunnen we zien dat de Britse agent 007 de strijd met de drugs handel aan gaat. Dit is ongetwijfeld één van de beste James Bond films die er is gemaakt.



4: Wie na de eerste Karate Kid film nog genoeg fut heeft, kan blijven zitten voor het wat magere vervolg uit 1986. Hierin reist Mr Mitagi af naar zijn geboorte land om zijn stervende vader bij te staan, maar krijgt te maken met een rivaal uit het verleden. Ook Daniel maakt geen vrienden daar, dus nu moeten leraar en leerling hun eer verdedigen.



5: Om 22:30 begint op Veronica (helaas met klote reclame) de sci-fi klassieker The Matrix (1999) uit, waarin Keanu Reeves als computer hacker Neo de wereld krijgt te zien zoals hij echt is. Waar machines de mensen gebruiken als batterijen en ons laten leven in een virtual reality wereld. Alleen een kleine groep verzetstrijders onder leiding van Morpheus doen er alles aan om ons wakker te laten worden. Deze top film kreeg helaas twee vervolgen die niet eens in de schaduw van dit origineel konden staan.


Reageer