Vanavond op TV / 20 juli

RDJ134 20 juli 2010 om 16:23 uur

Voor een dinsdag avond zijn er belachelijk veel goede films op de Nederlandse TV zenders te zien, maar we hebben een kleine selectie van de vijf beste voor je gemaakt. De film tip van vandaag was een strijd tussen The Gangs of New York en Evolution, maar vanwege het hoge nerdness gehalte is het de laatst genoemde geworden. Maar geen nood je kan ze beiden kijken.

1: 20:30 kickt RTL 5 de avond af met Entrapment uit 1999, waarin we James Bo... ik bedoel Sean Connery zien als meester kunst dief die op de hielen word gezeten door een undercover verzekerings agente. De rol van deze dame is in handen van de verdomd lekkere Catherine Zeta-Jones.



2: Op RTL 7 is om 20:30 de film tip van vandaag te zien, want Evolution (2001) heeft het allemaal. Humor, Science Fiction, Actie en shitload aan special effecten. Deze perfecte combinatie word ons gebracht door Ivan Reitman (Ghostbusters) en met in de cast: David Duchovny, Seann William Scott, Julianne Moore en een hoop weirde CGI monsters.



3: Wie geen zin heeft in nerd humor kan om 22:15 naar Veronica schakelen voor Shanghai Noon (2000) waarin we zien hoe Jackie Chan als lijfwacht een ontvoerde prinses (de altijd prachtige Lucy Liu) probeert te redden in het wilde westen. Dit kan hij niet alleen en krijgt hierbij hulp van Owen Wilson. Heerlijke luchtige komedie die in 2003 nog een vervolg kreeg onder de naam Shanghai Knights.



4: Voor de mensen die zin hebben in horror komedie is RTL 7 om 22:30 the place to be, want deze zenden de film Slither (2006) uit. Daarin neem een buitenaardse levens vorm de bewoners van een Amerikaanse stadje over, en deze slaan op hun beurt weer aan het moorden. Als je niet helemaal een idee hebt met wat je moet verwachten, dan moet je zeker even de onderstaande trailer checken.



5: Tot slot is er om 22:35 op RLT 5 het prachtige en soms er vreemd ogende Gangs of New York uit 2002. In deze Martin Scorsese film zien we hoe Leonardo DiCaprio wraak wil nemen op de bende leider Daniel Day-Lewis. Deze bereide zich voor op zijn rol door in afzondering enkele uren naar Eminem te luisteren. De film en zijn bloederige geweld word voortreffelijk in beeld gebracht, een bijna klassieker die je zeker een keer in je leven gezien moet hebben.

Reageer