Nintendo wint rechtzaak over ombouw chips en R4 kaartjes

RDJ134 22 juli 2010 om 17:26 uur

Gisteren heeft Nintendo een rechtzaak gewonnen die ze tegen elf Nederlandse Webwinkels hadden aangespannen, deze verkochten oa Wasabi DX voor de Wii en R4 flashcards voor de Nintendo DS. Nu zijn wij van Eigenwereld tegen piraterij, maar de nerd/geek in ons laat onze hardware graag andere dingen doen dan waar het voor bedoeld is. Nu kan je met de eerde genoemde chips en cards gedonwloade games spelen, maar ook homebrew zoals emulatoren draaien, maar het grootste gros van de mensen gebruiken het om gedownloade games te kunnen spelen. Maar goed er zijn nog altijd websites genoeg zoals in Spanje waar je deze dingen nog wel legaal zijn.

Daarnaast moet Nintendo toch maar eens gaan kijken naar de belachelijke prijzen van vooral hun NDS titels, want laten we eerlijk zijn het meeste wat op deze handheld uit komt is simpel weg pure troep. Daarvoor is 35 tot 45 Euro een hoop geld voor een game die qua grote nog geen 10mb is en eigenlijk gewoon easy incashen is. Het zelfde geld in principe ook voor de Wii spelen waar misschien vijf top titels per jaar op verschijnt. Om dan de teruglopende cijfers op Piraterij te schuiven is eigenlijk erg hypocriet te noemen.


Nintendo verwelkomt de beslissing van de rechtbank in Den Haag dat 11 Nederlandse webwinkels onrechtmatig hebben gehandeld jegens Nintendo door game copiers voor Nintendo DS en mod chips voor Nintendo's Wii in te voeren en te verkopen. Deze producten omzeilen Nintendo's technische beschermingsvoorzieningen ter voorkoming van software piraterij. Nintendo is eveneens ingenomen met de beslissing van de rechtbank in Den Haag om het verweer van de webwinkels dat Nintendo zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke mededinging te verwerpen.

Nintendo beschermt haar intellectuele eigendomsrechten wereldwijd en onderneemt stappen om de distributie van onrechtmatige kopieën van videogames en producten die het mogelijk maken om dergelijke kopieën af te spelen te voorkomen.

Nintendo onderneemt deze stappen niet alleen in het belang van het bedrijf, maar ook in het belang van haar partners die tijd en geld investeren in het ontwikkelen van software voor Nintendo videogame systemen, en haar klanten die de hoogste standaarden en integriteit verwachten van producten die de naam Nintendo dragen.

Reageer