EARTH HOUR EN SPIDER-MAN BUNDELEN KRACHTEN OM DE AARDE TE REDDEN

RDJ134 13 februari 2014 om 15:13 uur

Wij mensen zijn experts in het verneuken van onze planeet, en wat dat betreft had Agent Smith in deze scène van The Matrix 100% gelijk. Maar aan de andere kant kunnen we er samen ook wat tegen doen, en daarom is Spider-Man nu het boegbeeld geworden van Earth Hour, een organisatie die zich inzet voor een beter mileu. Diverse video's en een heeeeeeeeeel lang persbericht kan je hier onder vinden.







DONDERDAG 13 FEBRUARI 2014: Spider-Man en Earth Hour gaan een unieke samenwerking aan: Spider-Man wordt de eerste superheld-ambassadeur voor Earth Hour, de wereldwijde beweging die is opgezet door het World Wide Fund for Nature (WWF) met als missie mensen te stimuleren zich in te zetten en zelf superheld voor de aarde te worden.

Andy Ridley, CEO en een van de oprichters van Earth Hour, en Jeff Blake, hoofd van Worldwide Marketing and Distribution van Sony Pictures Entertainment, deden de aankondiging in het kader van de lancering van Earth Hour Blue, een radicaal nieuw digitaal crowdfunding- en crowdsourcingplatform, dat is bedoeld om mensen over de hele wereld te betrekken bij het beroemde lights-out event, dat dit jaar op zaterdag 29 maart om 20.30 uur wordt gehouden.

Earth Hour en de held van de langverwachte film The Amazing Spider-Man 2, zullen samen met de sterren uit de film, Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx en regisseur Marc Webb, Earth Hour Blue steunen, dat met hulp van de crowd, fondsen hoopt te werven voor concrete milieuprojecten over de hele wereld.

'Ik ben er trots op dat Spider-Man de eerste superheld-ambassadeur is voor Earth Hour, omdat hij laat zien dat we allemaal een superheld kunnen zijn als we onze mogelijkheden benutten,' zegt Andrew Garfield, die de rol van Spider-Man speelt in de film die vanaf 24 april a.s. in de bioscoop draait. 'Earth Hour is een beweging die over de hele wereld een enorme invloed heeft, dus stel je voor wat we dit jaar met de steun van Spider-Man kunnen bereiken!'

Via het onderdeel crowdfunding van het nieuwe platform kunnen deelnemers helpen om gezinnen op Madagascar te voorzien van een energie besparend fornuis en om groepen mensen in de Filippijnen te ondersteunen bij het bouwen van glasvezelboten die extreme weersomstandigheden, zoals de tyfoon Haiyan, kunnen weerstaan. Deelnemers zijn via het platform bijvoorbeeld in staat om fondsen te werven om het schitterende Zuid-Afrikaanse Table Mountain National Park te beschermen. Bovendien staan er nog veel meer projecten op stapel.

'Earth Hour geeft je de kracht om iedereen te inspireren en Earth Hour omvat veel meer dan één uur. Via de crowd vinden er over de hele wereld fantastische projecten voor de planeet plaats,' zegt Emma Stone.

Ambassadeur Marc Webb, regisseur van The Amazing Spider-Man 2, maakt als eerste het door hem gesteunde Earth Hour Blue-project bekend: WWF-rangers worden voorzien van een betere uitrusting om bedreigde diersoorten in Indonesië te beschermen, zoals de Sumatraanse tijger, de olifant, de neushoorn, de orang-oetan en de natuurlijke omgeving waarin ze leven.

'Earth Hour bestaat alleen maar uit superhelden: mensen die de kracht van de crowd gebruiken voor positieve veranderingen voor onze planeet. Stel je voor wat we kunnen bereiken als we de handen ineen slaan en een stap verdergaan,' zegt Marc Webb.

Honderden miljoenen mensen, uit alle lagen van de bevolking, in 7000 steden en 154 landen voelen zich betrokken bij Earth Hour. Jamie Foxx, die in de film de schurk Electro speelt, verwoordt het zo: 'Earth Hour is niet simpelweg één keer per jaar een uur lang het licht uit doen. Het is een beweging van mensen die het hele jaar door bij elkaar komen en samenwerken om de planeet leefbaarder te maken. Onderschat je eigen kracht nooit, onderschat nooit wat je kunt bereiken.

Mensen kunnen ook gebruikmaken van Earth Hours crowdsourcingplatform voor Earth Hour Blue dat mensen zal oproepen om hun steentje bij te dragen aan een aantal grote wereldwijde milieucampagnes. Er is bijvoorbeeld een Instagram-campagne opgezet waardoor mensen hun liefde voor het Australische Great Barrier Reef kunnen delen, als onderdeel van het 'Lights Off For The Reef'-thema van WWF-Australia voor Earth Hour 2014.

Geïnteresseerden van over de hele wereld kunnen ook de 'I'm FINished With FINS'-belofte tekenen, die beroemdheden uit heel Azië in actie laat komen om een einde te maken aan de haaienjacht voor de productie van haaienvinnensoep.

'Het idee van Earth Hour is groter geworden dan we ooit hadden durven dromen. Met de hulp van Spider-Man gaan we dit jaar een volgende fase in. We hopen dat Spider-Man mensen stimuleert om als superheld zich in te zetten voor de planeet. Het gaat erom de kracht van de crowd om te zetten in daden. Daar draait Earth Hour Blue allemaal om,' zegt Ridley.

Sony Pictures Entertainment doet mee door bij te dragen aan een project van het WWF in China en Earth Hour Blue dat milieuvriendelijke fornuizen levert om ontbossing van de natuurlijke omgeving van de reuzenpanda te voorkomen. Dankzij die inzet ontvangt de studio Gold Standard-klimaatcompensatie, waardoor de complete productie van The Amazing Spider-Man 2 en de publiciteitstournee klimaatneutraal is.

Met The Amazing Spider-Man 2 werd voortgebouwd op een jarenlange traditie van aandacht voor duurzaamheid, waardoor de film de milieuvriendelijkste grote productie in de geschiedenis van Columbia Pictures is. Die inzet voor het milieu werd op elk niveau gesteund, van producenten en studio-executives tot cast en crew, en begon meteen toen de film de pre-productiefase in ging.

'Spider-Man is altijd een heel sympathieke superheld geweest. Peter Parker is voor iedereen een held en een bron van inspiratie, dus het is heel toepasselijk dat hij een samenwerking is aangegaan met Earth Hour om elk individu te stimuleren een bijdrage te leveren aan het redden van de aarde,' voegt Blake daaraan toe. 'Ik ben er ook heel trots op dat The Amazing Spider-Man 2 helemaal klimaatneutraal is. We zijn een verplichting aangegaan om zo milieubewust mogelijk te handelen tijdens de productie zelf en hebben ons best gedaan om alles zo groen mogelijk op te lossen en verspilling te voorkomen. De voltooiing van dat proces met Earth Hour Blue is een geweldig bewijs van wat we kunnen bereiken als we samen een vuist maken.

Earth Hour en zijn superheld-ambassadeur Spider-Man herinneren ons eraan dat macht ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, dus doe mee en gebruik de macht die je hebt op earthhour.org.

Ga naar www.earthhour.org/spiderman om de video over de samenwerking tussen Earth Hour en Spider-Man te bekijken.

Foto's van vorige Earth Hour-evenementen kunnen gedownload worden via www.earthhour.org/media-centre

Geïnteresseerden kunnen op social media meepraten met de hash-tags #EarthHour en #SpiderMan.

Reageer