Monday Cosplay: Black Cat Special

Scars 24 februari 2014 om 18:18 uur

It's monday en vandaag een bijzondere cosplay met een Black Cat special. Wacht niet langer verstop je met de laptop en een rol wc papier in de kast en enjoy.

De Black Cat (echte naam Felicia Hardy) is een fictieve antiheld uit de strips van Marvel Comics. Ze was een oude vijand en oude liefde van Spider-Man. Ze werd bedacht door Marv Wolfman en Keith Pollard, en verscheen voor het eerst in The Amazing Spider-Man #194 (juli 1979). Van Black Cat werd onterecht gedacht dat ze was gebaseerd op DC Comics' Catwoman.
Black Cat is een ervaren inbreker, die nu regelmatig criminelen bevecht.

Felicia's vader was een beruchte inbreker die haar aanmoedigde altijd voor het beste te gaan en niet tevreden te zijn met een tweede plaats. Toen ze werd misbruikt door haar vriend Ryan, besloot ze ondanks alle mogelijke gevolgen hem te vermoorden. Ze zette haar studie aan de kant en trainde zichzelf in verschillende gevechtsstijlen en acrobatiek. Ryan kwam echter om het leven bij een auto-ongeluk. Kwaad dat de kans wraak te nemen voor wat haar was aangedaan haar werd ontnomen, besloot ze haar nieuwe vaardigheden te gebruiken om in haar vaders voetsporen te treden. Ze nam de identiteit van de Black Cat aan. Korte tijd later ontmoette ze Spider-Man. Hij werd de eerste man van wie zij vond dat ze hem kon vertrouwen. Spider-Man op zijn beurt probeerde Felicia op te laten houden met haar misdaden.

Oorspronkelijk had Black Cat geen superkrachten. Later werd echter onthuld dat ze een nog niet geactiveerde mutantenkracht had om kansen te beïnvloeden. Deze kracht werd later geactiveerd door Kingpin via een soortgelijke behandeling als Scorpion had ondergaan. De gave werd actief onder invloed van stres en zorgde ervoor dat iedereen in haar directe omgeving gevoelig werd voor rare ongelukken zoals struikelen over voorwerpen, pistolen die opeens niet meer werken enz. Deze gave bleek echter iedereen te beïnvloeden, ook diegene die ze geen kwaad wilde doen.

Uiteindelijk veranderde Dr. Strange haar krachten om dit negatieve effect weg te nemen. Echter, zijn magische verandering van haar krachten gaf haar tijdelijk katachtige krachten zoals intrekbare klauwen, bovenmenselijke kracht en snelheid en infrarood zicht. Deze krachten verdwenen weer toen de magie was uitgewerkt.

Normaal heeft Black Cat de kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid van een Olympische acrobaat. Ze is fysiek erg sterk en atletisch, en een expert in vechtsporten. Ze kan meerdere gewapende tegenstanders tegelijk aan.

Black Cat heeft ook verschillende apparaten van de Tinkerer gekregen die haar wendbaarheid en kracht vergroten. Ze heeft contactlenzen die haar in staat stellen op verschillende lichtspectrums te kijken, waaronder infrarood, ultraviolet en nachtzicht. Haar kostuum bevat krachtversterkende micro-servos. De handschoenen van haar kostuum bevatten intrekbare klauwen die door de meeste materialen heen kunnen snijden. Verder zit er een miniatuur kabel met klimhaak in haar handschoen.







Reageer