Vanavond op TV / 7 augustus

RDJ134 7 augustus 2010 om 12:00 uur

Deze zaterdag is er één vol met goede films, daarbij komen echt letterlijk alle genres voorbij. Onze favoriet voor vandaag is niet Bareback Mountain, maar Phoneboot omdat het een lekkere onzin film is met een goed op dreef zijnde Colin Farrell en Jack Ba.. ik bedoel Kiefer Sutherland.

1: Normaal is het de bedoeling dat we alleen films melden die in de avond is te zien, maar voor Fletch Lives (1989) maken we een uitzondering. Dit matige vervolg op Fletch uit 1985 werd door de bioscoopgangers en de critici keihard onderuit gehaald. Maar Chevy Chase is zoals altijd lekker op dreef in verschillende typetjes. Deze film begint om 13:00 op RTL 4.



2: Om 20:00 zendt Veronica de James Bond film The Spy Who Loved Me (1977) uit, waarin Roger Moore de wereld probeert te redden door gestolen kern onderzeeërs terug te vinden. Zoals altijd lekker over de top met erg droge humor van Moore, die toch één van de betere Bonds is geweest.



3: In 2002 schitterde een toen net opkomende Colin Farrell in de film Phone Booth, waar hij door een sniper (Kiefer Sutherland) onder schot word gehouden in een telefooncel. Opvallen is dat het zelfde jaar de film Liberty Stands Still uit kwam, met een zelfde concept alleen was de sniper Wesley Snipes. Phone Booth begint om 20:30 op RTL 5



4: Dat ik net Wesley Snipes noemde is geen toeval want om 22:00 zend wederom RTL 5 de film The Art of War (2000) uit. Daarin zien we de Chinese ambassadeur vermoord worden en de belasting ontduikende day walker zit daar midden in. De titel van de film is een verwijzing naar het gelijknamige boek dat de Japanse krijgsheer Sun Tzu in 6BC schreef.



5: Nederland 3 zend om 22:10 het drama Brokeback Mountain (2005) uit, en daarin zien we de cowboys Heath Ledger en Jake Gyllenhaal op elkaar verliefd worden en alle problemen (dan hebben we het niet over de tube KY die ze vergeten waren mee te nemen) die bij hun gevoelens komt kijken.



6: Wie geen zin heeft om te kijken hoe twee cowboys da poo poo doen, kan afstemmen op Veronica, want daar laat Steven Seagal zien dat hij Above the Law (1988) is. En daarbij worden weer rake klappen uitgedeeld en botten gebroken.



7: Tot slot kan je om 22:40 een cowboy zien die zijn geweer op een andere manier gebruikt dan die twee uit Bareback mountain, want Clint Eastwoord schittert in de uit 1964 stammende klassieker A Fist full of Dollars. Wie deze film kijkt zal zeker enige overeenkomsten zien met de game Red Dead Redemption.

Reageer