Vanavond op TV / 10 augustus

RDJ134 10 augustus 2010 om 15:54 uur

Deze dinsdag avond heeft een aantal hele aardige films voor ons in petto, want in de vier films is onze pruiken master Nicolas Cage twee keer van de partij. Sterker onze film tip is Lord of War uit 2005, waarin hij ouderwets lekker op dreef is als wapen handelaar.

1: Om 20:30 start op RTL 7 de avond met Revenge of the Nerds II: Nerds in Paradise (1987) dit is een matig vervolg op het eerste deel. Maar qua humor zit het wel ok, veel dubbelzinnigheid en meligheid.



2: Wie geen zin heeft in nerds kan op 20:30 afstemmen op Veronica waar Nicolas Cage één van zijn beste rollen in de Brian De Palma film Snake Eyes (1998) neerzet. Want hij komt midden in een moordcomplot terecht, en dit allemaal tijdens een bokswedstrijd in Atlantic City. De film heeft een zeer indrukwekkende montage en oog voor detail.



3: In 1999 kwam de film The Bone Collector uit, en daarin gaat Angelina Jolie samen met een verlamde Denzil Washington in New York op jacht naar een serie moordenaar. De film is vrij standaard maar mede door de typische New York sfeer en het sterke acteer werk van Denzil zeer goed kijkbaar.



4: Tot slot is er wederom op Veronica om 22:30 de film Lord of War (2005) te zien, en daarin is de lord of the wigs Nicolas Cage weer verdomd lekker op dreef als de wapenhandelaar Yuri Orlov. Een geniale scène is waneer hij in Afrika Brown Brown (cocaïne versneden met kruit uit kogels) snuift en flipt als een malle.

Reageer