De Franse Ardennen is the place to be deze zomer

RDJ134 25 april 2014 om 14:33 uur

Wie aan de Franse Ardennen denkt, zal vast en zeker aan de tweede wereldoorlog denken omdat daar toen keihard is gevochten. Maar wat weinig mensen weten is dat je daar een behoorlijk coole en geeky vakantie kan houden, Want zo kan je overnachten in een kasteel of als dat te fancy is voor je, in een heuse boomhut die tig keer luxer is dan die van Bart Simpson. Wat de Ardennen aan coole shit heeft te bieden voor je, is allemaal hier onder te lezen en te zien. Waarbij ik je kan vertellen dat de foto's afkomstig zijn van Chateau Montaubois, Dames de Meuse, Le chateau de Bouillon. Mocht dit nou niet je ding zijn, dan is er nog altijd Campzone.



De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent dagdromen over de ultieme vakantiebestemming. Een droom die dichterbij ligt dan je denkt want een echte droomvakantie is maar 300 kilometer (vanaf Utrecht) van je verwijderd! Vergeet de Turkse Rivièra en de massa's op de Spaanse stranden, jij kunt je eigen sprookjesvakantie beleven in de Franse Ardennen. De streek staat bekend om de rijke historie, betoverende volkslegenden, culturele bezienswaardigheden en overheerlijke lokale specialiteiten. Vergeet de doorsnee hotels, de camper of de tent, maar ga voor spectaculaire nachten in stijl. Wat dacht je van slapen in een Mongoolse Yurt, een sprookjeskasteel of in een betoverende boomhut? De Franse Ardennen biedt talloze mogelijkheden om van jouw vakantie een waar sprookje te maken. Wij zetten de 4 meest bijzondere locaties voor je op een rij.

Ridders en Jonkvrouwen

Het hotel "Le Chateau Fort" in Sedan is gevestigd in het grootste vestingkasteel van Europa met ruim 35.000 m2 aan oppervlakte. Het kasteel is een volledig Frans Historisch Monument en sinds 2004 is er in een gedeelte van het kasteel een uniek hotel. Er zijn maar liefst 54 kamers en suites en een gerenommeerd, traditioneel restaurant. Een verblijf in dit kasteel voelt alsof je bent teruggereisd naar de Middeleeuwen, niet alleen vanwege de prachtige verstilde sfeer, maar ook door de eeuwenoude geschiedenis van de vesting. De bouw van het kasteel is gestart in 1424 en gedurende de eeuwen hierna zijn er steeds meer torens en delen aangebouwd. Het kasteel van Sedan heeft meerdere aanvallen in de geschiedenis weerstaan. Als dat geen veilig gevoel geeft tijdens je overnachting... Voor een bezoek van het kasteel kun je hier meer informatie krijgen.

Slapen als koningin Marie-Antoinette

Overnachten als royalty doe je in het Chateau de Montaubois in Signy-l'Abbaye. De vijf beschikbare gastenkamers zijn de meest luxueuze uit de regio. Je kunt kiezen uit de Josephine kamer, de Barry Suite, de Pompadour kamer, de Diane kamer of de Marie-Antoinette kamer, allemaal weelderig aangekleed in Victoriaanse luxe. Als je ooit nog eens je prinsessen-fantasie wil laten uitkomen, dan is dit je kans. Kijk hier voor meer informatie. Houd in gedachten dat ook hier in de buurt veel te doen is dus trek je muiltjes aan en trek erop uit!

Vind je Zen in een Mongoolse yurt

In de Franse Ardennen bevindt zich een bijzonder avontuur wat je misschien niet zou verwachten. Bij Domaine Mandukhai kun je namelijk overnachten in een echte Mongoolse yurt of een ryokan, een Japanse herberg. De eigenaars zijn een Frans-Mongools stel en gastvrouw Amra bereidt elke avond echte authentieke Mongoolse maaltijden in het knusse restaurant. Geniet van een serene omgeving die ervoor zorgt dat je helemaal uitgerust en 'Zen' terugkeert naar huis.

Betoverende boomhutten

Boomhutten alleen voor kinderen? Think again! In het hart van de bossen van Signy-l'Abbaye kun je genieten van een avontuur op ongekende hoogte bij Le Chene Perche. Er zijn vier soorten boomhutten waaruit je kunt kiezen, gevarieerd in hoogte van 8 tot 18 (!) meter hoogte. De bijzondere hutten garanderen een schitterend uitzicht over de vallei en een nacht om nooit te vergeten. De hutten zijn voorzien van alle gemakken, waaronder een toilet. Je hoeft dus niet midden in de nacht naar beneden te klimmen. Er is zelfs 'boomhut'-service, want in de ochtend wordt een heerlijk ontbijt in een mandje bezorgd.

Natuurlijk valt er naast deze bijzondere overnachtingsmogelijkheden zat te ontdekken in de Franse Ardennen. Om de regio in compleet Franse stijl te ontdekken, kun je een iconisch vervoermiddel huren: de Citroën Deux Chevaux, ofwel de lelijke eend. In Signy-le Petit kun je bij Rétroscapade voor een schappelijke prijs een onverwoestbaar exemplaar huren.

Must-sees in de Franse Ardennen zijn Rocroy, een historische stad in de vorm van een ster, maar ook Charleville is indrukwekkend, de stad van kunst en geschiedenis. Het Argonne Discovery Park is een paradijs voor dierenliefhebbers, met onder andere een roedel wolven, adelaars en zelfs de 'Nocturnia' afdeling met allemaal nachtdieren, waaronder vleermuizen. Shopliefhebbers hoeven niet te vrezen, want in al deze dorpjes zijn er volop kleine winkels te vinden met unieke souvenirs. Begin nu met het plannen van jouw eigen droomvakantie in de Franse Ardennen en kijk voor meer informatie over de regio op http://nl.ardennes.com/.

Reageer