Monday Cosplay van 12 mei 2014

Scars 12 mei 2014 om 00:54 uur

Monday Cosplay, tijd voor weer een nieuwe reeks verkleedpartijtjes. En interessant nieuws over cosplay op eigen bodem. Enjoy!


"Nederland krijgt driedaags evenement voor gaming en cosplay! - Van 4 tot en met 6 juli vindt in de Brabanthallen in Den Bosch EpiCon plaats, een driedaags evenement rond games, cosplay en entertainment. Er zal ook aandacht zijn voor eSports, anime, fantasy, Star Wars, live action role playing en comics. Yvette Hes, oprichter van het organiserende communicatiebureau Media Tornado, wil EpiCon geen beurs noemen. Het evenement lijkt volgens Hes meer op de uit de VS bekende evenementen als Comic-Con. Beleving en entertainment staan volgens Hes centraal. Ze verwacht wedstrijden, meet & greets, presentaties en bioscooppremières.

Cosplay zou een grote rol moeten spelen op het evenement, maar er is ook aandacht voor eSports, anime, fantasy, Star Wars, live action role playing, comics, merchandise, muziek en mobile. Daarnaast komt er een dealer room, waar filmprops en zeldzame comics te koop zijn bij gespecialiseerde handelaren. De organisatie belooft verder een kijkje in de keuken van Nederlandse ontwikkelaars. Voor het eSport-gedeelte werkt EpiCon samen met ESL Benelux. Welke games er tijdens EpiCon in competitief verband gespeeld gaan worden, is echter nog niet bekend.

Het evenement vindt van 4 tot en met 6 juli plaats in Den Bosch. Media Tornado heeft voor de Brabanthallen gekozen, omdat die niet alleen makkelijk bereikbaar zijn vanuit Nederland, maar ook vanuit België en Duitsland, landen waar cosplay populairder is dan in Nederland. Bezoekers kunnen tijdens het evenement verblijven op een speciale camping, het EpiCamp."







Reageer