Vanavond op TV / 17 augustus

RDJ134 17 augustus 2010 om 16:04 uur

Tot in tegenstelling van de afgelopen dagen zijn er nu wel weer een aantal hele leuke films op de Nederlandse TV te bewonderen. De film tip vandaag past dan ook helemaal in het straatje van Eigenwerld.nl, want Unbreakable (2000) is een comic film met zo'n geweldig plot twist.

1: Om 20:30 is op RTL 7 het zeer slechte Revenge of the Nerds III: The Next Generation te zien, waarin de cast uit de vorige films wederom hun trucje zonder enig succes herhalen. Maar ondanks dat heeft de film toch een aantal grappige momenten. Helaas kan ik geen trailer vinden, dus mijn excuus hier voor.

2: Ook om 20:30 is op Veronica het masterlijke Unbreakable uit 2000 te zien, daarin overleeft Bruce Willis als enige een trein ramp en krijgt van een mysterieuze vreemdeling (Samuel Jackson) te horen dat hij super krachten heeft. Deze M. Night Shyamalan film is ijzersterk en heeft een goed diepgaand verhaal die nog eens zijn roots in de comics heeft. Verplichte kost dus voor elke vaste bezoeker van Eigenwereld.nl



3: Mocht je geen zin hebben in de bovenstaande films, dan kan je voor een bijna standaard thriller om 20:30 afstemmen op RTL 5. Want daar zien we zwaar gewicht Anthony Hopkins in Fracture (2007) als moordenaar die dankzij een vormfout op vrije voeten komen en het openbaar ministerie er alles aan doet om hem weer achter de tralies te krijgen.



4: 22:40 is wederom op Veronica nog een Bruce Willis film te zien, namelijk The Last Boy Scout uit 1991. Daar in speelt hij een uitgebluste privé-detective die samen met Damon Wayans een moord op een stripper probeert op te lossen. De actie is echt kei hard (niet vreemd met een Tony Scott film) en word nog eens heel hip aan elkaar geknipt.



5: Tot slot van de avond is er om 22:30 op RLT5 de stand alone Dr. Hannibal Lecter film Red Dragon (2002) te zien. Daarin mind fuckt hij met FBI agent Edward Norton om een collega serie moordenaar te laten pakken. Eerlijk gezegd is deze film best goed weg te kijken, en zeker een mooie afsluiter van deze dinsdag.

Reageer