Gamer speelt tegen de ghost van zijn overleden vader

RDJ134 24 juli 2014 om 19:17 uur

Een gamer met de naam 00WARTHERAPY00 speelde toen hij zes was in 2002 vaak met zijn vader de game Rallisport Challenge op de eerste Xbox. Helaas voor hem is zijn vader ondertussen overleden en start hij pas geleden de oude console op en kwam tot de ontdekking dat zijn vader met het behalen van de snelste tijd een ghost heeft achter gelaten. Voor de mensen die het niet kennen: dit is een doorzichtige wagen die laat zien hoe diegene met de snelste tijd heeft gereden. Volgens zijn eigen zeggen heeft hij zo een mooie herinnering aan zijn vader, en toen hij de tijd verbeterde stopte hij voor de finish om te voorkomen dat de ghost van zijn vader werd overgeschreven. Dit is toch wel het mooiste verhaal over games dat ik in tijden hebt gehoord.


According to Yahoo! Autos, YouTube commenter 00WARTHERAPY00 lost his father when he was only six years old. Before he passed, the two played a racing game, RalliSport Challenge, together. He booted up the old Microsoft console a decade later and discovered his father had completed a lap the fastest.

His "ghost" still lived on in the game, challenging other players to beat its time. The commenter stepped up to the task:

"...And so I played and played and played until I was almost able to beat the ghost. Until one day I got ahead of it, I surpassed it, and... I stopped right in front of the finish line, just to ensure I wouldn't delete it. Bliss."

Reageer