Cho - '93

RDJ134 26 september 2014 om 19:20 uur

Als je wilt opvallen bij ons van Eigenwereld.nl moet je komen met muziek dat uit het hart komt en natuurlijk een bepaalde vibe en klasse. De Amsterdamse Rapper Cho was voor ons totaal onbekend tot het label TopNotch vandaag zijn eerste track '93 online dropte en dit is een voorproefje op zijn aankomende EP. Dus volume up en hou deze man in de gaten.





Published on Sep 26, 2014

Knock Knock.
Who's there?
Cho
Cho who?
Giovanni "Cho" Rustenberg, de nieuwe signing van Top Notch. 21 jaar jong, woonachtig in Amsterdam en is misschien wel de grootste hiphopbelofte van Nederland. Cho is technisch, creatief, flowt alsof hij al eeuwen rapt en heeft wat te vertellen. Samen met producer Spanker werkt Cho hard aan zijn eerste EP, maar nu al kun je genieten van de track '93 (prod. KrankJoram). De bijbehorende video is vanaf nu te zien op het Top Notch Youtube kanaal.

'93
Cho vertelt hoe '93 tot stand kwam. "We waren in Duitsland tijdens een schrijfkamp voor Keizer's album. We hadden al een toffe track gemaakt die nu op zijn album staat (Ik Zie Je Niet Meer). Er heerste een gezonde competitievibe en ik werd onder druk gezet om nog een track te killen. '93 is het resultaat waar Puna ook gelijk enthousiast van werd."

'Vanaf Nu'
De track '93 is de aftrap van het compilatie album dat Top Notch dit najaar met hiphopplatform Puna.nl uitbrengt, ter promotie van de documentaire 'Vanaf Nu'. Op de compilatie staan exclusieve tracks van onder meer Hef, Adje, Keizer, Zwart Licht. Het is geen toeval dat '93 de eerste track is waarmee dit project wordt gelanceerd. Cho's mixtape Knock Knock 2 was de populairste mixtape van 2013 op Puna.nl. De eerste vertoning van 'Vanaf Nu' is tijdens Rotterdam Beats, 14-15 november. Hierover later meer.

Cho
Op zijn 18e verjaardag debuteerde Cho met zijn soloclip 'Veel Schijt'. Inmiddels is hij miljoenen Youtube views verder, bracht Cho twee mixtapes uit, deed hij veel podiumervaring op onder de vleugels van Adje's Sloddervosgang en werkte Cho met de top van de Nederlandse scene. Zo staat Cho op het album van Reverse, op Karma van Keizer, de succesvolle EP van Broederliefde en werkte hij onder meer met Sjaak, Adje, Brahim Fouradi, Kalibwoy, Lil Kleine, Bokoesam, Jowy Rosé en IAmAisha.

In 2012 bracht Cho de mixtape Knock Knock uit. Hij rapte veelal over bestaande beats en liet horen dat hij een groot raptalent bezit. Een dik jaar later volgde Knock Knock 2, waarvoor de mc met producer Spanker samenwerkte. "Op die tape heb ik laten horen niet alleen te kunnen rappen, maar echt liedjes te maken." Naar aanleiding hiervan toonden diverse partijen interesse, waarna Cho besloot met Top Notch in zee te gaan. "Adje steunt me in deze volgende stap. Hij wil mij ook zien groeien. Ik blijf gewoon Sloddervosgang en kan ook niet wachten tot hij weer buiten is."

De EP met producer Spanker is nog in de maak. De eerste single is al gekozen en zal dit najaar het licht zien. Binnenkort zie je op het Top Notch Youtube kanaal een behind the scenes video met veel nieuwe muziek vanuit de studio in Rotterdam.

Puna.nl
Puna werd in 2006 opgericht en is al ruim vijf jaar het grootste en best bekeken online hiphop platform van Nederland. Wat begon als een blog is inmiddels een platform gespecialiseerd in eigen videoproducties, reportages en mini docu's. 'Vanaf Nu' is de eerste lange documentaire.


VIDEO CREDITS:
Regie: Naveen Kalloe & Giovanni 'Cho' Rustenberg
Productie: Puna.nl
Styling: Daily Paper

Reageer