31 Days of Halloween bij Syfy!

RDJ134 2 oktober 2014 om 17:03 uur

Hoewel Syfy bij de meeste mensen achter een betaal muur zit, is deze zender zeer geliefd bij ons geeks en nerds. Want hun eigen series en films (die vaak heel erg low budget zijn) mogen er zijn, en ook zenden ze verder hele leuke dingen uit. Deze maand staat in het teken van Halloween en kan je dus bijna dagelijks de volgende horror films op hun kanaal vinden:


The Mist -Vrijdag 3 oktober om 22:00 uur

The Mist is gebaseerd op een verhaal van horrorgrootmeester Stephen King. Veel van zijn werk is de afgelopen jaren op het grote doek uitgebracht. Het zegt dan ook veel dat hij dit zelf als één van zijn favoriete bewerkingen bestempelt. Het speelt zich zoals meestal af in de staat Maine, waar een klein dorpje aan een meer plots in een onnatuurlijke mist gehuld wordt. Daarin houdt zich iets verschrikkelijks schuil. Hebben de geruchten over een geheim militair project met het voorval te maken? Thomas Jane, Marcia Gay Harden en Andre Braugher behoren tot de inwoners die voor hun leven moeten vechten.

Eye of the Beast - Zondag 5 oktober om 22:00 uur

James van der Beek, ook bekend als Dawson uit Dawson's Creek, gaat bijna kopje onder in dit bloederige uitstapje naar de actiehorror. Hij speelt een wetenschapper die naar een klein vissersdorp wordt gestuurd waar de vangst afneemt. Hierdoor is de leefbaarheid in de toekomst van het plaatsje in gevaar. Dat zou natuurlijk de minste van hun problemen kunnen zijn als, om maar een bijvoorbeeld te noemen, de oorzaak van het probleem was dat de vissen opgegeten worden door een groot, gemeen schepsel met tentakels dat onder de oppervlakte op de loer licht...

Hybrid - Dinsdag 7 oktober om 22:00 uur

Tinsel Korey (Twilight), Justine Bateman (Desperate Housewives) en Cory Monteith (Glee) spelen de hoofdrollen in dit verontrustende verhaal over uit de hand gelopen wetenschap. Wanneer een explosie beveiligingsbeambte Aaron Scates blind maakt, biedt het pionierswerk van Dr Andrea Hewlitt zijn enige kans om weer te kunnen zien. Zij is betrokken bij een controversieel onderzoek naar transplantatie tussen verschillende soorten. Nadat hij de ogen van een wolf heeft gekregen, merkt hij dat zijn zintuigen scherper zijn dan voor zijn ongeval. Maar deze nieuwe vermogens, je zal het altijd zien, hebben onaangename bijwerkingen.

1408 -Vrijdag 10 oktober om 22:00 uur

Mike Enslin (John Cusack) is een horrorschrijver die gedesillusioneerd is door zijn herhaalde mislukte pogingen om bewijs te vinden voor bovennatuurlijke verschijnselen. Maar hij had moeten uitkijken met wat hij wenste toen in New York het Dolphin Hotel bezocht en incheckte in de beruchte spookkamer 1408. De manager (Samuel L Jackson) probeert Mike op andere gedachten te brengen door hem gratis alcohol en een betere kamer aan te bieden, maar deze koppige schrijver begint aan een nacht die hij nooit zal vergeten.

Autopsy - Zaterdag 11 oktober om 22:00 uur

Michael Bowen (neonazi Jack Welker in Breaking Bad) en Robert Patrick van Terminator 2 zorgen voor de juiste hoeveelheid intimiderende sterren in dit gruwelijke verhaaltje over een medisch centrum in Louisiana waar de ethiek veel te wensen overlaat. Als vijf toeristen onderweg terug van Mardi Gras een auto-ongeluk krijgen, worden ze naar Mercy Hospital gebracht. Deze plek heeft een misleidende naam, die een totaal verkeerd beeld geeft van de zieke experimenten die er op de onfortuinlijke patiënten worden uitgevoerd.

The Haunting in Connecticut - Vrijdag 17 oktober om 22:00 uur

Deze film is gebaseerd op een waar verhaal en gaat over het gezin Campbell dat verhuist omdat dit beter is voor de gezondheid van hun zieke zoon Matthew. Misschien hadden ze zich voor de verhuizing wat beter moeten laten informeren, want hun nieuwe thuis is een voormalig mortuarium. Een gevolg hiervan is dat er duistere krachten door het pand rondwaren. Al snel wordt het gezin geteisterd door visioenen, op hol geslagen technologie en geheimzinnige symbolen die in hun huid lijken te zijn gekerfd. Kunnen de bovennatuurlijke bewoners van het huis tot rust worden gebracht, of is ontsnappen de enige optie?

In The Spider's Web - Zaterdag 18 oktober om 22:00 uur

Het stevige postuur van Lance Henriksen heeft in de loop der jaren diverse griezelfilms van het nodige gewicht voorzien. Voorbeelden hiervan zijn Aliens en Near Dark. Hier speelt hij Dr. Lecorpus, een westerse arts die diep in de bossen van India woont. Een paar backpackers vragen hem om hulp als hun vriend gebeten is door een giftige spin. Twee backpackers blijven bij de inboorlingen in het bos achter, waar ze tijdens de behandeling van de patiënt een tempel bezoeken. Uiteraard is niet alles wat het lijkt en al snel moeten de toeristen de krachten bundelen met de plaatselijke autoriteiten om de strijd aan te gaan met spinaanbidders en orgaanhandelaren.

Zombie Apocalypse - Woensdag 22 oktober om 22:00 uur

Zes maanden nadat een zombieplaag vrijwel de hele mensheid heeft weggevaagd, bundelen twee kleine groepen overlevenden hun krachten in een poging het eiland Catalina te bereiken. Want er gaan geruchten dat dit een veilige plek is waar mensen alles hebben doorstaan. Maar zelfs als die verhalen niet waar zijn, kunnen ze daar alleen maar komen via kilometers grondgebied waarover de gulzige levende doden rondzwerven. De hoofdrollen in deze gruwelijke overlevingshorror zijn voor Ving Rhames en Robert Blanche van Grimm.

The Grudge - Vrijdag 24 oktober om 22:00 uur

Sarah Michelle Gellar heeft meer dan genoeg ervaring met omgaan met bovennatuurlijk kwaad, maar nu is het gevaar veel moeilijker te bestrijden dan die vampiers die Buffy een kopje kleiner maakte. Gellar speelt Karen Davis, een Amerikaanse die in Japan door de macht van een afgrijselijke vloek wordt overgenomen. Deze wordt geboren als er iemand sterft terwijl die bezeten is van de meest intense woede of verdriet. Misschien is daarom ook wel het meest ijzingwekkende van deze vloek dat hij besmettelijk is. Dus zelfs wanneer het oorspronkelijke slachtoffer er niet meer is, blijft het gevaar bestaan. Kan Karen het er levend van afbrengen?

30 Days of Night - Vrijdag 31 oktober om 22:00 uur

De aftrap van een avond vol vampierfilms wordt gegeven doorde première van deze rauwe bewerking van een tekenfilm die een vernuftige draai geeft aan de eeuwenoude mythe. Vampiers staan er bekend om een hekel te hebben aan zonlicht. In de poolcirkel is er elk jaar een periode van een maand waarin de zon niet opkomt. Het is dan ook verrassend dat er nu pas enkele ondernemende bloedzuigers zijn die één en één bij elkaar optellen en naar Alaska afreizen voor een doorlopend vreetfestijn! Josh Hartnett speelt de hoofdrol als lid van het dappere plukje mensen dat deze slachtpartij van de ondoden probeert te overleven.

Reageer