Vanavond op TV / 31 augustus

RDJ134 31 augustus 2010 om 16:09 uur

Vanavond zijn er maar liefst vier films op de TV die het waard zijn om te kijken, en deze bestaat uit diverse genres. Onze film tip voor vandaag is de klassieker Stir Crazy uit 1980, waarin gevangenis humor een centrale rol speelt.

1: RTL 7 kickt de avond lekker af met de zeer melige komedie Down Periscope uit 1996, deze is te vergelijken met de Naked Gun films. Het verhaal is de dom voor woorden, maar de grappen zijn lekker dubbelzinnig. Dus zeer geschikt om de tweede werk of school dag van deze week te vergeten.



2: Wie geen zin heeft in flauwe en seksistische humor kan om 20:30 beter naar RTL 8 verhuizen voor het drama I am Sam (2001). Hier in speelt Sean Penn een verstandelijk gehandicapte man die er alles aan doet om de voogdij over zijn dochter te behouden. Zeer meeslepend drama, die laat zien dat Sean Penn meer kan dan alleen stoere gasten te spelen.



3: Voor de mensen die de twee eerder genoemde films niet trekken is er om 20:30 op Veronica de oorlog film Pearl Harbor uit 2001 te zien. Deze Micheal Bay film is een mix van actie en romantiek, waarin een shitload aan top acteurs is te zien. Vooral Cuba Gooding Jr speelt hier in de sterren van de hemel. Grappig detail is dat voor wie tijdens de luchtgevechten goed op het het geluid van Star Wars motoren kan horen. Niet zo heel vreemd aangezien ILM (Industrial Light & Magic) de special effect en het geluid verzorgde.



4: Tot slot van vandaag kan je om 22:15 op RTL 7 de zeer geslaagde komedie Stir Crazy iot 1980 zien. Daarin spelen Richard Pryor (toen op zijn hoogte punt) en Gene Wilder twee sukkels die in de gevangenis terecht komen en daar alles er aan doen om zo snel mogelijk te ontsnappen.

Reageer