Alice in Wonderland toch in de Pathé te zien

RDJ134 1 maart 2010 om 18:16 uur

Pathé heeft vandaag bekendgemaakt dat de film Alice in Wonderland toch in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Eerder had de bioscoopketen een conflict met Disney over het (in hun ogen) te snel verschijnen van de DVD versie. Maar het conflict is voorbij en vanaf deze week kunnen we gaan genieten van Tim Burtons 3D spektakel.

Pathé heeft besloten Alice in Wonderland, de fantasierijke film van Tim Burton met Mia Wasikowska en Johnny Depp, toch in Nederland te vertonen.

De afgelopen weken is er uitgebreid overlegd met distributeur Disney en is tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing gekomen. Hierdoor wordt het mogelijk de film alsnog te vertonen.

Vanaf vrijdag 5 maart draait Alice in Wonderland in alle twaalf Pathé-bioscopen, inclusief de IMAX-zalen in Amsterdam en Rotterdam.

Pathé Eindhoven opent woensdag 10 maart met Alice in Wonderland officieel de nieuwe IMAX-zaal.

Youry Bredewold, hoofd Marketing van Pathé: "We zijn verheugd dat we tot deze overeenkomst zijn gekomen met onze partner Disney. Vooral voor alle filmliefhebbers in Nederland. Alice in Wonderland is bij uitstek een film om in de bioscoop te zien. De 3D-effecten zijn fenomenaal. Ze zullen het publiek definitief overtuigen films in 3D te gaan zien."

Reageer