Vanavond op TV / 17 september

RDJ134 17 september 2010 om 16:36 uur

Eindelijk is het weekeinde en zijn er drie verdomd goede films op de Nederlandse TV zenders te zien. Daar door heb ik een moeilijke keuze voor de film tip moeten maken, en dat is Collateral uit 2004 geworden. Maar mocht je na het zien van deze top film nog niet op stap gaan, dan moet je zeker A Bronx Tale op Eén checken. Maar goed hier zijn de films:

1: Om 20:30 zend RTL 5 de Michael Mann film Collateral uit 2004 uit, hier in zien we hoe een taxi chauffeur (Jami Foxx) door een huur moordenaar (prachtige rol van Tom Cruise) op sleeptouw word genomen door het nachtelijke Los Angeles. Deze film steekt zoals met alle Michael Mann films perfect in elkaar, diepgaande dialogen, keiharde actie en prachtige (vooral met de kleur blauw) beelden doen deze film de filmtip van vandaag maken.



2: Na Collateral zend RTL 5 om 22:55 het matige Blade II uit 2002 uit, hier in zien we hoe belasting ontduiker Wesley Snipes wederom in de rol van de Day Walker kruipt. Deze moet nu gedwongen samen werken met zijn vijanden om een nieuw gevaar de kop in te drukken. In één van de bijrollen zien we Ron Perlman (Beauty and the Beast, Sons of Anarchy) die we vooral kennen van zijn rol als Hell Boy.



3: om 23:35 is op Eén het prachtige A Bronx Tale (1993) te zien, hier in zien we hoe een 17 jarige jongen zijn mond houd na getuige te zijn van een moord. De maffia baas die hier voor verantwoordelijk is wil hem daarom onder zijn hoede en in zijn organisatie opnemen. Alleen de jongen zijn vader (Robert de Niro) is een eerlijke en hardwerkende bus chauffeur die er alles aan wilt doen om zijn kind op het rechte pad wilt houden.



4: Tot slot is er om 23:50 nog de horror film Arachnophobia (1990) op SBS te zien. Deze laat ons zien hoe een dokter (gespeelt door de altijd sympathieke Jeff Daniels) met een fobie voor spinnen de grote stad ontvlucht en een huis op het platteland koopt. Alleen weet hij niet dat er een dodelijk spin die is mee gekomen uit Zuid Amerika zich heeft voort geteeld met de lokale spinnensoort. De film neemt zich niet al te serieus en zorgt voor een aantal leuke stukjes, vooral de rol van John Goodman als ongedierte bestrijder is geniaal.

Reageer