Dutch Comic Con persbericht

RDJ134 28 februari 2015 om 15:49 uur

Vorig jaar was er opeens Epicon die de Nederlandse versie van de San Diego Comic Con had moeten worden en deze was zo matig dat de stekker uit het hele concept ging. Maar op 28 en 29 maart zal in de Utrechtse Jaarbeurs de eerste Dutch Comic On plaatsvinden en daar komen een shitload aan grote namen op af. Diverse acteurs en actrices (die voor 30 Euro met je op de foto gaan), comic tekenaars en diverse panels. Deze opzet is veel professioneler en ik hoop echt dat dit de start is van een langdurig evenement voor ons nerds en geeks.


Dit van oorsprong Amerikaanse event vindt voor de allereerste keer plaats in Nederland: Dutch Comic Con! In het weekend van 28 en 29 maart wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een waar popculture-paradijs voor liefhebbers van comics, films, games, stripboeken, boeken in het Young Adult-genre, cosplay, sciencefiction, fantasy, cartoons én alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Op Dutch Comic Con staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal.

Tijdens de beurs zijn er meet & greets met bekende acteurs, gerenommeerde tekenaars, beroemde cosplayers, de nieuwste films in een heuse bioscoop en mooie memorabilia zoals de originele General Lee uit The Dukes of Hazard, de DeLorean uit Back to the Future en de Batmobile uit 1966! Je kunt bovendien de laatste games uitproberen en er staat een enorme markt waar van alles te koop is van comics tot games en van figurines tot DVD's. De voorverkoop is reeds gestart!

Acteurs
Er komen diverse bekende film- en televisieacteurs naar Dutch Comic Con. De komst van acteurs Ernie Hudson (Ghostbusters), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Caity Marie Lotz (Arrow), Joseph Gatt (Game of Thrones), Osric Chau (Supernatural), Julian Glover (Game of Thrones), Michael Cudlitz (The Walking Dead), Costas Mandylor (Saw-films), Claudia Wells (Back to the Future), James Tolkan (Back to the Future) en Stanislav Janevski (Viktor Kruml in Harry Potter and The Goblet of Fire) zijn al bevestigd. Met alle acteurs kun je in Artist Alley op de foto en/of een handtekening laten zetten.

Cosplay
Daarnaast komen ook bekende cosplayers van over de hele wereld naar Dutch Comic Con, zoals Elisa Lydia Mami, Enji Night, Giada Robin, Knightess Rouge en Lux Briel. Op zowel zaterdag als zondag wordt een grote cosplaywedstrijd georganiseerd met een jury bestaande uit de nationale en internationale top van de cosplaywereld.

Tekenaars
Ook wereldberoemde strip- en comictekenaars zullen Dutch Comic Con met een bezoek sieren. Zo is o.a. de Britse tekenaar Barry Kitson aanwezig. Kitson heeft zowel voor DC Comics als Marvel gewerkt aan grote titels als Spider-Man, Batman: Legends of the Dark Knight en Wolverine. Verder zijn ook bekende tekenaars uit Nederland aanwezig. Bijvoorbeeld Romano Molenaar, tekenaar van Storm, The Darkness, Witchblade en Tomb Raider, is op Dutch Comic Con aanwezig om vragen te beantwoorden over zijn tekenkunst.

Kijk voor meer informatie over de acteurs, cosplayers, tekenaars en memorabilia op: http://www.dutchcomiccon.com/gasten

Concerten
Zowel de horror- en hardcorepunkband Misfits als de band Cosmic Rays, met o.a. Engelse striptekenaar Charlie Adlard (The Walking Dead), zullen op zaterdagavond een spectaculair optreden verzorgen op de mainstage in de Jaarbeurs. Op zaterdag 28 maart sluit de beurs om 18:00 uur. Aansluitend vindt een avondvullend programma plaats op de mainstage tot 23:00 uur.

Tickets
Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart of een weekendkaart. Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene mee.

In de voorverkoop gelden onderstaande prijzen:

Dutch Comic Con - Day ticket zaterdag (alleen geldig op zaterdag 28 maart 2015) - € 17,50
Dutch Comic Con - Day ticket zondag (alleen geldig op zondag 29 maart 2015) - € 17,50
Dutch Comic Con - Weekend ticket (Dit ticket is het hele weekend geldig) - € 30,-
Op 28 en 29 maart kost een dagkaart € 20,- en een weekendkaart € 35,-.

Openingstijden beurs:
Zaterdag 28 maart: 10:00 tot 18:00 uur. Het avondprogramma vindt plaats van 18:00 tot 23:00 uur.
Zondag 29 maart: 10:00 tot 17:00 uur.

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Voor meer informatie: www.dutchcomiccon.com.


Reageer