Trailer van Guns, Gore & Cannoli

RDJ134 7 april 2015 om 21:30 uur

Persoonlijk had ik tot vandaag, nog nooit van de side scrolling shooter Guns, Gore & Cannoli gehoord. Maar na het zien van de trailer staat deze multiplatformer gelijk op mijn rader, sterker ik ga proberen een recensie code te regelen zodat jullie eerder kunnen lezen of dit net zo tof is als dat het er uit ziet.


De Vlaamse game-studios Crazy Monkey Studios en ClaeysBrothers hebben gedurende het voorbije jaar de handen in elkaar geslagen om te werken aan Guns, Gore & Cannoli. Een komisch actievol platform shoot'em up game voor PC, Mac en next-gen consoles.

Het spel is geïnspireerd op de klassieke jaren 80 side-scrolling shooters. Dit resulteert in een over-the-top, komische en snelle actiegame met prachtige handgetekende graphics met als setting de bewogen jaren twintig. Het is een all-you-can-shoot fest waar jij de rol speelt van een gangster genaamd Vinnie Cannoli, in een stad die in de handen is van gangsters en geteisterd wordt door zombies. Het hele verhaal speelt zich af in een fictieve stad genaamd Thugtown in het jaar 1927 tijdens het hoogtepunt van de Drooglegging. Het is aan de speler om uit te zoeken wat er exact aan de hand is en om het mysterie te ontrafelen.

Tijdens het Casual Connect evenement in Amsterdam won Guns, Gore & Cannoli de prijs voor de Beste PC Game. Het kleine team van 4 personen verbaasde de deelnemers en jury met hun creatie en werd uit meer dan 100 andere titels verkozen tot winnaar.

Met klassieke dialogen, een arsenaal aan explosieve wapens en uitdagende levels, zal het spel een glimlach op je gezicht toveren terwijl je een weg schiet door hordes zombies, rivaliserende gangsters, soldaten en andere kleurrijke personages.

Gelukkig sta je er niet alleen voor in Guns, Gore & Cannoli en kun je er voor kiezen om samen in co-op modus ten strijde te trekken. Je kan met maximaal 4 personen de zombies samen aanpakken.

Guns, Gore & Cannoli zal vanaf 30 april beschikbaar zijn op PC en Mac via Steam, de versie voor PS4, Xbox One en Wii u volgt iets later.



Reageer