Rap en muziek met haat tegen de politie en mijn gedachten over Mitch Henriquez

RDJ134 2 juli 2015 om 01:24 uur

Ik ben Richard, ik ben geboren in de van dijk straat in het hart van de Schilderswijk Den Haag en werd midden jaren 90 gewurgd en zwaar mishandelt door de politie van Bureau Hoefkade. Waarom deze intro?? Omdat door de moord op Mitch Henriquez weer een hoop boosheid in mij naar boven komt, en ik nog kwader bent om dat de politie nooit voor mishandeling en moord worden vervolgt. Het zijn altijd incidentjes en een hoop bla bla waarna het stil wordt.

De leugens om trend de zaak Mitch Henriquez stapelen zich op, zo zou hij zijn overleden onderweg naar het politie bureau, terwijl de beelden die nu wereldwijd viral zijn iets heel anders laten zien en het OM snel een ander persbericht de deur uit duwt. Bij mijn mishandeling waren er geen video beelden, en de getuigen die hadden het volgens Interne Zaken niet goed gezien, want de agenten in kwestie hadden een heel ander en uiteraard (goed afgesproken) verhaal en werd mijn klacht gewonnen, geen uitspraak en toen de politie gelijk in het gelijk gestelt en is de zaak tot een schikking gekomen waar ik een strafblad aan hebt overgehouden. De reden dat de agent besloot mij bij de keel te pakken en te trakteren op een pak slaag was omdat ik simpel weg op de Vaillantlaan uit een auto stapte en dat was at the wrong place wrong time.

Op dit ogenblik zijn er nu al drie dagen rellen gaande in de Schilderswijk, waar het er hard aan toe gaat. De mensen zijn boos Mitch is niet het enige slachtoffer van politie geweld als je uit een wijk als deze komt of woont heb je ongeacht kleur of afkomst een stempel en ben je stront voor de politie die te pas en te onpas zinloos geweld gebruiken en is het een kwestie van tijd voor je het vertrouwen in een rechtsstaat en de politie kwijt raakt. Ook in het buitenland is dit geweld en moord op ongewapende burgers helaas een feit en dat maakt de mannen van de wet in veel raps en muziek een mikpunt, dus tijd voor een aantal clips waar rappers (en andere muziek stromen) hun haat, frustratie en boosheid over politie geweld ventileren.

Update: grote lijst met tracks kan je hier vinden.





































































Reageer