Vanavond op TV / 6 oktober

RDJ134 6 oktober 2010 om 16:14 uur

Deze woensdag avond is er eindelijk weer één waar je voor kan gaan zitten, want er zijn maar liefst vier films die het kijken waard zijn. Daarvan is de film tip voor vanavond Indiana Jones and the Last Crusade uit 1989]

1: 20:30 is de tijd dat RTL 8 het matige maar toch zeer vermakelijke 1408 (gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King) uit 2007 uitzend, dit is een ouderwets spook verhaal die zich zelf soms niet helemaal serieus lijkt te nemen. Want John Cusack is vast besloten om een nacht te spenderen in hotel kamer 1408 waar nog nooit iemand het langer dan een paar uur heeft uitgehouden. Je snapt wel dat hij er blijft en de nacht van zijn leven heeft. De film kent meerdere eindes, dus als je de film gezien hebt even naar Youtube om te kijken wat de regisseur nog meer voor je in petto had.



2: SBS zend om 20:30 het geniale Indiana Jones and the Last Crusade (1989) uit, en hier in zien we hoe Indy en zijn vader op zoek gaan naar de heilige graal. Maar hij is uiteraard niet de enigste, want ook nu zitten de nazi's weer achter hem en de graal aan. Deze film is echt briljant en precies wat je van een Indiana Jones film verwacht. Grappig is dat je in film ziet hoe Hitel zijn handtekening een boek zet met zijn rechter hand, dit was een film fout want hij was namelijk links. Hoe dan ook verplicht kost om te kijken.



3: Wie geen zin heeft in semi horror of avontuur kan om 21:15 op Canvas kijken naar het zeer indrukwekkende Hard Candy uit 2005. Daarin zien we hoe gevaarlijk afspreken met vreemden via het Internet kan zijn. Want de 14 jarige Hayley spreek af met de 18 jaar oudere Jeff die ze online heeft leren kennen. Dit gaat uiteraard niet goed, alleen is de vraag voor wie van de twee??



4: Tot slot kan je om 22:20 op RTL 5 kijken naar de Engelse komedie About a Boy (2002) , waarin Hugh Grant teert op het geld dat zijn vader ooit verdiende met een kerst liedje en hij als een echte vrouwenversierder door het leven gaat. Dan word hij opgescheept met een kind en dit lijd tot een aantal hele leuke scènes.

Reageer