Vanavond op TV / 4 maart

RDJ134 4 maart 2010 om 17:28 uur

Vanavond kunnen de fans van Forest Whitaker maar liefst twee keer genieten van zijn acteer werk. En laat Denzel Washington zien dat hij het straat houd. Ondanks drie toppers van films, gaat ons advies uit naar Ghost Dog: The Way of the Samurai.

1: Om 20:30 begint de avond op RTL 5 goed met Ridley Scott's American Gangster (2007)waarin we de waargebeurde opkomst en ondergang van drugsdealer Frank Lucas kunnen zien. Verder zien we in de hoofrollen Russel Crow voorbij komen als politieagent Richie Roberts, die er alles aan doet om Frank Lucas achter slot en grendel te krijgen.



2: Wie van drama houd kan om 20:30 op RTL naar het biografische The Last King of Scotland (2006) kijken, dit verteld het verhaal van de lijfarts van de Afrikaanse dictator Idi Amin. Deze leek de perfecte baan te hebben gevonden tot hij er achter kwam dat zijn baas nogal....gestoord en moordlustig was. In hoofdrollen zien we Forest Whitaker, James McAvoy, Gillian Anderson. De laatst genoemde kennen we allemaal van haar rol als Dana Scully in de X-Files.



3: Tot slot kunnen we wederom op RTL 7 om 22:50 naar het geniale en vooral erg grappige Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) kijken. Hier in zien we Forest Whitaker als de huurmoordenaar Ghost Dog die leeft volgens de code van de Samurai en het vuile werk voor de Mafia opknapt. De muziek is van GZA die ook nog even in de film voorbij komt, dus dope beats en een zeer goede film.

Reageer