De Freemode Events-update voor GTA Online komt uit op 15 september

RDJ134 10 september 2015 om 17:35 uur

Grand Theft Auto V is dan wel alweer twee jaar oud, maar weet nog steeds een dikke indruk te maken met zijn grafisch pracht op de new gen console en PC's. Om de gameplay online levend te houden worden er een hoop dingen toegevoegd, en zo ook weer op 15 september. Wat die update je gaat brengen kan je hier onder lezen en bekijken.





De Freemode Events zorgen voor een fantastische gameplay-uitbreiding in de open wereld van Grand Theft Auto Online. Je kunt nu in de Freemode van GTA Online naadloos geïntegreerde games en uitdagingen spelen. Deze functie haalt alles uit de mogelijkheden die de laatste generatie consoles en PC-hardware bieden; zonder menu's, lobby's of laadtijden. In de open Freemode-sessies kom je al je vrienden, crew-leden, rivalen en willekeurige andere spelers tegen en ontstaan chaotische en spontane nieuwe games en uitdagingen.

Deze events kunnen op een willekeurig moment starten in Freemode en je kunt zelf in je sessie aangeven welke events mogen ontstaan. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel van de nieuwe content je gaat spelen. Met talloze variaties op elk Freemode Event, staan je enorm veel nieuwe en unieke ervaringen te wachten, met nieuwe kansen om GTA$ en RP te verdienen in GTA Online.
Je komt ze van tijd tot tijd tegen in een willekeurige Freemode-sessie; je kunt je in het strijdgewoel storten of alle actie vanaf de zijlijn bekijken. Voor elk van de 14 basisevenementen in Freemode Events bestaan er verschillende variaties en er zijn in totaal 100 nieuwe kansen om GTA$ en RP te verdienen in GTA Online. Zit je even op een dood spoor? Speel dan King of the Castle waar je je territorium zo lang mogelijk moet zien te verdedigen. Je kunt ook samenwerken in speltypen zoals Hunt the Beast, waarin een vrijwilliger tijdelijk verandert in een sneller, sterker en beestachtig personage en moet ontkomen aan bloeddorstige achtervolgers. Freemode Events bevat ook individuele uitdagingen; maak de langste wheelie, de grootste voertuig-sprong of de meeste bijna-botsingen met een voertuig zonder te crashen.

In de update van volgende week vind je ook twee nieuwe Adversary-speltypen voor nog meer actie. In Hunting Pack maak je deel uit van een team dat een voertuig moet afleveren. Het voertuig ontploft als je te langzaam rijdt en je tegenstanders proberen je koste wat kost af te remmen. Hoe ga je dit aanpakken? Cross the Line is een nieuwe schietgame voor teams van 4 spelers. Neem het tegen elkaar op in een neutrale zone en leid het hele team langs vijandelijke linies om te overwinnen. De Freemode Events-update bevat ook de Rockstar Editor met nieuwe functies voor PlayStation 4 en Xbox One (PC-spelers krijgen deze functies ook), zoals ambient-audio en een verzameling geluidseffecten, Snapmatic-integratie, Director Mode-updates en nog veel meer.


Reageer